Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 08:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 15:30
Posty: 466
Post Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Witam, nie chcac zasmiecac forum zakladam jeden watek dotyczacy prostych pytan na ktore odpowiedzi samemu niepotrafilem odnalesc.
1. Jaki lepiej kodek ustawic do montazu materialu DV (AVI typ 2), DV PAL czy moze Canopus HQ ? ktory zapewni lepsza jakosc materialu przygotowywanego do exportu...


poniedziałek, 4 czerwca 2012, 19:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Ja stosuję canopus HQ.


wtorek, 19 czerwca 2012, 09:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Czy widzicie jakąś różnicę (konkretnie w obrazie wyrenderowanym w tych kodekach) w kodekach Canopus HQ i HQX?
Czy ktoś stosuje HQX?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 23 czerwca 2012, 10:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 lipca 2012, 21:58
Posty: 49
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Witam serdecznie,
może pytanie banalne...ale w końcu to jest wątek banalnych pytań...
jak wyłączyć to cholerstwo tzn. "dorabiane" klocki audio podczas importowania obrazka na timline?


Załączniki:
still image.jpg
still image.jpg [ 296.42 | Przeglądane 277 razy ]
wtorek, 24 lipca 2012, 16:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 20 marca 2011, 15:48
Posty: 223
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Tak po chłopsku: Masz aktywne "A" z lewej strony obrazka - wyłącz.


wtorek, 24 lipca 2012, 18:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 lipca 2012, 21:58
Posty: 49
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Dzięki


wtorek, 24 lipca 2012, 22:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
a ja bym dodał - zmień w projekcie audio z 8 kanałów na 2 :)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 25 lipca 2012, 15:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 lipca 2012, 21:58
Posty: 49
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Witam ponownie!
Panowie, jak ustawić żeby przeliczanie było wspomagane przez virtu??
Teraz przy próbie otwarcia panelu kontrolnego virtu pokazuje mi się coś takiego
Co mam nie tak??
płyta glówna ASUS P8Z68-V LX
i7 2600K
16 GB RAM
grafika GeeForce GTX 550Ti


Załączniki:
01.jpg
01.jpg [ 48.15 | Przeglądane 5724 razy ]
czwartek, 2 sierpnia 2012, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Ustawiasz Virtu w Biosie na Enable, instalujesz stery do virtu z cd płyty głównej

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 2 sierpnia 2012, 13:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 lipca 2012, 21:58
Posty: 49
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Kurcze, zrobiłem dokładnie jak powiedziałeś, czyli ustawiłem w biosie na "enabled" zainstalowałem program z płyty CD.... i dalej ten sam komunikat....


czwartek, 2 sierpnia 2012, 14:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Jaka masz kartę graficzną? Ja miałem problem z najnowszymi sterami do virtu, musiałem zainstalować starą wersję.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 2 sierpnia 2012, 17:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 lipca 2012, 21:58
Posty: 49
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
GeForce GTX 550 Ti
1024MB GDDR5
firmy PALIT


czwartek, 2 sierpnia 2012, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Zainstaluj wersję 1.06 lucidvirtu i powinno zacząć hulać - na nowszych mi się także krzaczy (wywala edka)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


czwartek, 2 sierpnia 2012, 22:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 lipca 2012, 21:58
Posty: 49
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Sprawdziłem mam wersję 1.2.105, tylko gdzie można znaleźć starszą wersję, może mógłbyś podesłać, ewentualnie albo jakiś link?
Na stronie ze sterownikami wersja którą mam jest najstarsza z lipca 2011....później było kilka nowszych


piątek, 3 sierpnia 2012, 10:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Watek pytan prostych a nawet banalnych dotyczacych ediusa 6
Napisałem za dużym skrótem :) Oczywiście chodzi o wersję 1.2.106

http://www.lucidlogix.com/driverdownloads-virtu.html

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 3 sierpnia 2012, 13:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL