Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 07:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Waveform w Ediusie 6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 20:24
Posty: 30
Post Waveform w Ediusie 6
Witam, to i ja mam jedno pytanie,pewnie z tych banalnych, otóż czy w Ediusie 6 jest możliwość wyłączenia tworzenia waveformu (wykres poziomu dźwięku na ścieżce). Szukałem w ustawieniach, ale jakoś nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki za podpowiedź.


wtorek, 19 czerwca 2012, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Waveform w Ediusie 6
No cóż ...................

User Settings / Application / Other / Create WaveForm cache when registering clip

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 19 czerwca 2012, 11:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 20:24
Posty: 30
Post Re: Waveform w Ediusie 6
Dzięki za szybką odpowiedź, ale niestety w mojej wersji Ediusa (dokładnie 6.02) nie ma takiej opcji jak kolega podał. Przypomniałem sobie też, że w poprzedniej wersji 5.51 taka opcja była i jej używałem jak waveform nie był mi potrzebny. Przypuszam, że podałeś mi tą lokalizację właśnie z Ediusa 5.51 bo widzę w stopce, że go używasz.


wtorek, 19 czerwca 2012, 13:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Waveform w Ediusie 6
Nie używałem i będę zgadywał ;P
Opcja odpowiada za analizę klipów przy imporcie do bin. Jeśli są już tam przeanalizowane, wyłączenie opcji niczego nie zmieni.

Nie wiem czemu Ci to przeszkadza, ale może pytasz o banalne schowanie tego graficznego wykresu.

James Camerun napisał(a):
ale niestety w mojej wersji Ediusa (dokładnie 6.02) nie ma takiej opcji

Zakładamy się że jest?


Załączniki:
2222222222222.png
2222222222222.png [ 23.01 | Przeglądane 167 razy ]
111111111111111111111111111111111111.png
111111111111111111111111111111111111.png [ 8.91 | Przeglądane 2029 razy ]

_________________
Obrazek
wtorek, 19 czerwca 2012, 14:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 20:24
Posty: 30
Post Re: Waveform w Ediusie 6
robertnik napisał(a):
Nie wiem czemu Ci to przeszkadza, ale może pytasz o banalne schowanie tego graficznego wykresu.


Nie, nie chodzi mi o banalne schowanie tego graficznego wykresu, aż tak głupi to nie jestem :lol:
Chodzi o to, że czasami chcę przejżeć w ediusie jakieś klipy i właśnie żeby nie tworzył waveformu bo nie jest mi w tym momencie potrzebny. Może nic wielkiego, bo robi to "w tle", no ale po co ma niepotrzebnie analizować cały materiał.
robertnik napisał(a):
Zakładamy się że jest?

Faktycznie, widzę że na twoim screenie jest ta opcja, to dlaczego u mnie jej nie ma?


Załączniki:
AAAa.jpg
AAAa.jpg [ 34.43 | Przeglądane 142 razy ]
wtorek, 19 czerwca 2012, 15:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Waveform w Ediusie 6
Puki co polityka wydawcy w zakresie aktualizacji się nie zmieniła(z 6.5 może się to zmienić), więc odpowiadając czemu tej opcji nie ma u Ciebie odpowiedź jest jedna. Ponieważ używasz starej wersji.

_________________
Obrazek


wtorek, 19 czerwca 2012, 15:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 20:24
Posty: 30
Post Re: Waveform w Ediusie 6
robertnik napisał(a):
więc odpowiadając czemu tej opcji nie ma u Ciebie odpowiedź jest jedna. Ponieważ używasz starej wersji.

Nie za bardzo rozumiem, tak jak pisałem we wcześniejszym poście, w ediusie 5.51 ta opcja była, w 6.02 jej nie mam.


wtorek, 19 czerwca 2012, 16:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Waveform w Ediusie 6
A w 6.07 jest, mój screen pochodzi z tej wersji.
Dlaczego w 6.02 tej opcji nie było? Z tym pytaniem to do programistów trzeba, bo support też pojęcia nie będzie miał.

_________________
Obrazek


wtorek, 19 czerwca 2012, 17:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL