Teraz jest niedziela, 13 października 2019, 22:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Edius 6.07 + NewBlue = Brak podglądu filtrów 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 10:02
Posty: 19
Post Edius 6.07 + NewBlue = Brak podglądu filtrów
Edius 6.07
Witam. Mam zainstalowane filtry NewBlue:
Motion Effects
Art Effects
itp.

No i niestety filtry nie są widoczne na podglądzie (jest tylko widoczny biały napis z nazwą filtru). To samo dzieje się przy eksporcie materiału do pliku (nie widać żadnego filtru i nie ma białego napisu) . Nałożony filtr mogę jednak zobaczyć podczas przesuwania w oknie edycji.
Posiadam również efekty (przejścia) które są widoczne na podglądzie.

Wersja NewBlue to 1.3v 1.4v 2.4v w zależności od efektu.

Proszę o jakiekolwiek porady w mojej sprawie.
Z góry dziękuje.

Dodam jeszcze że używam karty graficznej zintegrowanej w i7 2700k


niedziela, 1 lipca 2012, 19:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 10:02
Posty: 19
Post Re: Edius 6.07 + NewBlue = Brak podglądu filtrów
Witam. Może ktoś miał już podobny problem?


niedziela, 18 listopada 2012, 20:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Edius 6.07 + NewBlue = Brak podglądu filtrów
Karta graficzna, a w zasadzie jej brak.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


niedziela, 18 listopada 2012, 23:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 10:02
Posty: 19
Post Re: Edius 6.07 + NewBlue = Brak podglądu filtrów
Zapomniałem dodać że wcześniej nie było tego problemu. Pojawił się on nagle po dłuższym korzystaniu z NewBlue.


poniedziałek, 19 listopada 2012, 01:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1671
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Edius 6.07 + NewBlue = Brak podglądu filtrów
Ja używam filtrów NewBlue w Premiere CS 5.5, i też mam problemy. Gdy rozpocznę edycję efektu program często się zawiesza. Jestem zdania, że ten plugin jest niedopracowany gdyż jako jedyny soft na moim kompie powoduje taki problem (też pojawił się po dłuższym korzystaniu z NewBlue).

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 19 listopada 2012, 09:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL