Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 09:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 17:21
Posty: 70
Post Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Witam wszystkich, jak w temacie, mam problem z przeliczaniem materiału w ediusie 6.51, materiał zmontowany z avchd ustawiam batch export dwa razy po 1.40 h do mpga - dvd i full hd (próbowałem też h264) po ustawieniu 4 zadań - dwie części materiału włączam przeliczanie i procki przestają po jakimś czasie pracować - 0% komp nie wisi ale nic nie liczy, dzieje się to w różnych momentach, czasami 1% a czasami 70-%, czasem przeliczy np pierwsze zadanie a stanie na następnym :evil:

mam już dosyć bo nie miałem wcześniej problemów w edku 6,07

system win 7 64bit edek 6.51 doinstalowany również 6,07 działają oba
komp i7 920 (8x3,8) 14 gb ram, msi eclipse, radeon 5700

może ktoś pomoże co jest nie tak ??

jeżeli macie jakieś swoje a nie domyslne ustawienia systemowe i user to proszę o podpowiedź


wtorek, 31 lipca 2012, 07:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Masz zainstalowane 2 Ediusy ?!
Jeżeli tak to się nie dziw, że nie działają prawidłowo ... :mrgreen:

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 31 lipca 2012, 10:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 17:21
Posty: 70
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
mam już przeinstalowane od nowa i tylko edek 6.51 + paczka PRODAD i to samo, bez edka 6.07

znalazłem gdzieś wpis że to może być wina vitascene

wywala się w różnych miejscach, procki stają komp nie wisi ale nie liczy

spróbuje wywalić filtry vitascene i przejścia zobacze w tedy chyba że jakiś inne pomysły ??

Panie Bogusławie może Pan coś wymyśli, co jeszcze można spróbować - kto jak nie Pan :wink:


wtorek, 31 lipca 2012, 10:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Miałem podobny objaw ale zawsze zacinało się w jednym miejscu i była to wina filtra vitascene

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 31 lipca 2012, 10:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Zgadzam się z przedmówcą.
Wywalić VITASCENE ! Program "ożyje" ....

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 31 lipca 2012, 10:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
czy jest opcja w ediusie ?, transition ktory robi przenik po gradiencie albo jakiej bitmapie zaimportowanej przez uzytkownika ?


wtorek, 31 lipca 2012, 10:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Tak jest.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 31 lipca 2012, 12:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
no przeciez takie pluginy jak vitascena mozna spokojnie odpuscic i samemu sobie na bazie bump map do maxa czy lightwave porobic swietne zakladki, z filtrow pelnoekranowych tez nie ma nic czego nie da sie recznie zrobic a dziala potem w rt i przelicza sie duzo szybciej

a co najwazniejsze , odpadaja klopoty takie jak ten opisany, nie mowiac o podgladzie rt przy duzych rozdzielczosciach itd


wtorek, 31 lipca 2012, 12:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
No masz rację, sprawdzę które to było przejście i napisze.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 31 lipca 2012, 12:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 17:21
Posty: 70
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Panowie a jak jest z h264 wyeksportowałem jedną część materiału z edka 6.5 autoring chciałem zrobić w tmpge autoring works 4 i mielił mi wszystko dwie godziny ;/

materiał eksportowany z zakładki blu ray w edku

czy powinno tak być ???


wtorek, 31 lipca 2012, 13:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 czerwca 2012, 09:20
Posty: 7
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Witam, a problem z przeliczaniem wciąż jest obecny po wywaleniu Vitascene?


wtorek, 31 lipca 2012, 15:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Nie ma absolutnie żadnych problemów z exportem do Blu-Ray, SD (MPEG-2 ) i innych formatów ... :mrgreen:
Musisz mieć zainstalowanego Ediusa v.6.51
Nie instaluj "Vitascene" bo nie jest do niczego potrzebne.

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 31 lipca 2012, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
Jeszcze nie testowałem 6.5x, a dobór komponentów powinien zostać w gestii użytkownika(nie wywalania się programów).
Ja za każdym razem po nałożeniu filtra(raczej nie używam samych przejść) na klip zaznaczam go "I", "O" PPM i Render ad timeline. Później z "Information" można odhaczyć zbędne filtry. Nic nie fiknie, nic nie stanie. Oczywiście zakładam że w ramach "artyzmu" nikt nie nakłada 3h Vitasceny ;P

_________________
Obrazek


środa, 1 sierpnia 2012, 16:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 17:21
Posty: 70
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
3 nie max 2,5 :wink:
vitascene nakładam tylko na kilka klipów ubieranie, kościół i czasami tel z sali z przejść bardzo mało korzystam czasami blura gdzieś dam

zamówiłem już nowe podzespoły i7 3770K, ASUS P8Z77-V LX + Kingston HyperX 8GB/160

mam nadzieję że po świeżej instalacji problem zniknie i że znacznie przyspieszy

koledzy jeszcze prośba z odpowiedzią na pytanko co do tmpge autoring works 4
czy on materiał z edka w h264 musi jeszcze raz przeliczać ?? czy ktoś tego używa ?? ewentualnie czy na nowym sprzęcie również będzie szybciej przeliczał bo mieli mi 2 godziny autoring

czego wy używacie do autoringu ??


środa, 1 sierpnia 2012, 16:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Problem z przeliczaniem w ediusie 6.51
truman napisał(a):
czego wy używacie do autoringu ??

Osobiście Architecta, ale to podział o Canopusie(GV ;P)...

_________________
Obrazek


środa, 1 sierpnia 2012, 17:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL