Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 23:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc" 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Witam
Od wczoraj próbuje wypalić w ediusie 6 płytkę blu-ray poprzez funkcję "burn to disc" i za każdym razem po zrederowaniu materiału, kiedy pojawia się funkcja "creating menu" wywala błąd "Program DiscBurner przestał działać".
Próbowałem przestawiać opcje, nagrac bez menu i cały czas to samo.
Z wypalaniem płyt dvd nie ma problemu.


wtorek, 14 sierpnia 2012, 10:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
moze masz nagrywarke dvd ?


wtorek, 14 sierpnia 2012, 11:20
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
nagrywarke mam do nagrywania płyt bluray. Nagrałem okrężną drogą na szybciocha poprzez eksport do mpga otwarcie go i wrzucenie na linię w pinnacle studio i tam rendernig i wypalenie płyty. tak zadziałało
Tylko, ze plik renderował sie w ediusie a potem jeszcze w pinnaclu.


wtorek, 14 sierpnia 2012, 11:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 10:02
Posty: 19
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Mam identyczny problem z wersją 6.07 . Szukałem odpowiedzi w wielu miejscach ale póki co żadnych konkretów. Może znalazł ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu?


czwartek, 16 sierpnia 2012, 12:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
miałem problem z nagrywaniem bd w ediusie płyta sie nagrała ale nie odtwarzało obrazu po zainstalowaniu nowych sterownikow do intel graphic czyli do grafiki w procesorze sb 2600k problem znikną ale nie do konca fakt płyta sie nagrywa ale obraz progresywny niewien jak przestawic na interlace bo w opcjach nagrywania płyt ediusa tego nie widze


piątek, 17 sierpnia 2012, 10:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
sprawdzałem na wersji demo ediusa 6.5 . i identyczny problem.


poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 00:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Zaktualizowałem grafikę i to samo nadal. W okienku BD output kiedy przechodzi do sekwencji "creating menu" wywala komunikat "program dvd creator przestal działac" :(


poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 00:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 11 sierpnia 2010, 10:02
Posty: 19
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
No i w końcu znalazłem problem z wypaleniem BD. Po reinstalacji systemu win 7 64bit i instalacji niezbędnych sterowników, w pierwszym kroku zainstalowałem ediusa. I o dziwo export do BD udał się (nie pojawił się błąd "program dvd creator przestał działać"). Problem w moim przypadku leżał po stronie antywirusa a dokładnie programu o nazwie "NOD 32". Dodam również że nie aktualizowałem systemu oraz ograniczyłem instalacje sterowników do minimum (w celu zmniejszenia ewentualnych przyczyn występowania tego problemu).

No to tyle. Może akurat komuś pomogę ;).


czwartek, 30 sierpnia 2012, 23:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 kwietnia 2013, 09:49
Posty: 1
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i chciałbym podzielić się doświadczeniem w kwestii błędu występującego przy przeliczaniu do BD w edius dvd creatorze. U mnie błąd występował notorycznie. Próbowałem wszystkich sposobów. Pomogło ODINSTALOWANIE antywirusa NOD32.


czwartek, 4 kwietnia 2013, 09:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Z NOD32 powyżej wersji 4 zdarzają się problemy ja używam wersji 4 BE i nie ma problemów.
FLC którą wersję miałeś?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 4 kwietnia 2013, 10:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Program antywirusowy, który "nie przeszkadza" Ediusowi 6x to KASPERSKY INTERNET SECURITY. 30 dniowy do pobrania:
http://www.kaspersky.pl/download.html?s=trial

---------------------------------------------
http://www.vimeo.com/user534596
Videopro.pl
http://www.photokitchen.eu
Facebook
Google+

i7 3960k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 4GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.53 / Sony NEX-FS700 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


czwartek, 4 kwietnia 2013, 10:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 200
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Ja nie mam problemu z wypalaniem BD, antywirusa nie mam.
Jak miałem zainstalowanego antywirusa, miałem problemy na różnych etapach.


czwartek, 4 kwietnia 2013, 15:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 16:43
Posty: 108
Post Re: Czy komuś udało się wypalić bluray w Edku 6 "burn to disc"
Ediusy gryzą się z Microsoft Security Essentials - sprawdzone na własnej skórze w przypadku np. BluRay i przeliczania materiału.

Najlepiej odinstalować MSE i poszukać, czy nie ma zainstalowanej poprawki systemowej KB2691905 - wywalić, wyłączyć czy co tam się z nią da zrobić.

Jest o tym wątek na forum: http://forum.grassvalley.com/forum/show ... hp?t=26230


wtorek, 7 maja 2013, 14:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL