Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Panowie czytałem tu gdzieś na forum jak trzeba postąpić w przypadku upgrade edka z 6 na 6,5 zakupionym po 1marca.Jakby mi ktoś napisał jak to po kolei zrobić to będę wdzięczny do flaszki włącznie-)wysyłam pocztą


piątek, 24 sierpnia 2012, 20:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
jak możebie to opiszcie procedury


piątek, 24 sierpnia 2012, 21:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Ja się załapałem na ten upgrade.
Ale to chyba było tylko do końca lipca.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


piątek, 24 sierpnia 2012, 23:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
dzwoniłem do sprzedawcy i mi powiedział że liczy sie data zakupu a nie rejestracji.Mam tylko pytanie jak to się załatwia z GrassValey ?


piątek, 24 sierpnia 2012, 23:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Dokładnie wypełniasz formularz i dołączasz skan faktury zakupu.
http://www.grassvalley.com/ad/edius_upgrade_650

Ja tak zrobiłem po 10 dniach dostałem mailem link do pobrania programu i kod aktywacyjny.
Nie zapomnij sobie tego wydrukować.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 25 sierpnia 2012, 08:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Bardzo ci dziękuję za info-flaszkę masz u mnie.-)


sobota, 25 sierpnia 2012, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Mam wolną sobotę, dawaj wypijemy od razu. :lol: :lol:

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 25 sierpnia 2012, 13:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Kris masz pewnego UPS-a z flaszką, ale jeszcze mi powiedz jak mam ustawić kartę graficzną(570tkę).Czy na wyświetlanie podglądu z edka dać podgląd z 570tki czy z zinegrowanej.W tej chwili przelicza mi 1,5godziny do BR jakieś 30minut z VIRTU.Ale mam dwa monitory wpiete do grafiki z płyty.Czy jest jakieś lepsze podłączenie dwóch monitorów do montażu w edku?Może podgląd w dvi z 570tki?szkoda żeby 570tka leżała tylko do przeliczeń


czwartek, 30 sierpnia 2012, 22:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
570-tka w edku do przeliczen ? chyba rzeczywiscie szkoda


czwartek, 30 sierpnia 2012, 23:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Edek do przeliczeń nie korzysta z 570 tylko z grafiki zaimplementowanej w procku to jest właśnie virtu(w skrócie), z 570-ki może korzystać np vitascene

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 30 sierpnia 2012, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Jeśli monitory wpięte są pod grafę z proca, to virtu do niczego potrzebne Ci nie jest, ba.... spowalnia to proces przeliczania.

_________________
Obrazek


czwartek, 30 sierpnia 2012, 23:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
no to żeście mnie pocieszyli-czyli 570tka mi nie jest potrzebna do virtu?Ale w sklepie który mi to wszystko składali ustawili ze virtu działa i że wykorzystuje 570tkę i wyczytali że do dwóch monitorów mam podpiety timeline i podgląd z edka i ze trzeba monitory podpiąć pod kartę z płyty P8Z77-V LE PLUS 16gr


piątek, 31 sierpnia 2012, 00:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
no to ja już nic nie rozumiem!!!najpierw piszecie żeby kupić dobrą grafę pod VIRTU, a teraz że jednak grafa procka to obsługuje.Czyli rozumiem mam podpiać podgląd pod 570tkę i ona mi trochę vitasceny przyspieszy?1350zł za kartę do vitasceny?-trochę drogo-)Jeszcze lepiej będzie jak mi wyślą edka 6.5to nawet vitasceny pójdą w diabły.Korzystacie może już z tego edka6.5 i czy naprawdę warto go wgrywać?


piątek, 31 sierpnia 2012, 00:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
a kto tak pisal ? albo moze kto tak czytal ?
za virtu odpowiada gpu w procesorze, 570-tka to w adobie do cuda albo w afterze open gl/opn cl, w edku do podgladu


piątek, 31 sierpnia 2012, 00:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: EDIUS 6 NA 6.5 UPGRADE
Degenerado napisał(a):
a kto tak pisal ? albo moze kto tak czytal ?
za virtu odpowiada gpu w procesorze, 570-tka to w adobie do cuda albo w afterze open gl/opn cl, w edku do podgladu

pewnie jak zwykle ja nie doczytałem-czyli 570tkę wykorzystam do vitasceny i mask?No to jak mam podpiąć moje dwa monitory?jeden do 570tki a drugi do płyty?będzie to chodzić?


piątek, 31 sierpnia 2012, 00:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL