Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 listopada 2007, 22:33
Posty: 8
Post Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Witam

Mam na całym projekcie zastosowany sharpness 20.
Czy ktoś wie jak można usunąć ten filtr ze wszystkich klipów na timeline ?
Klikanie i usuwanie z każdego klipu osobno jest strasznie pracochłonne...


piątek, 16 listopada 2012, 18:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 listopada 2012, 13:15
Posty: 3
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Też chciałbym to wiedzieć. Ostatnio ręcznie usuwałem i tyle czasu nad tym spędziłem...


piątek, 16 listopada 2012, 21:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Zagnieżdżasz sequensa w nowym sequensie, dajesz raz filt i raz go odhaczasz :) Innej szybkiej metody po prostu nie ma.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 16 listopada 2012, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - chodzi o Ediusa ?
Jeśli tak to zaznaczasz klipy z których chcesz usunąć filtry i Edit -> Delete Parts -> Filter -> Video lub skrót Shift +Alt+F (zaznaczone klipy)


sobota, 17 listopada 2012, 02:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 20 marca 2011, 15:48
Posty: 223
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
TOKKSA napisał(a):
Zagnieżdżasz sequensa w nowym sequensie, dajesz raz filt i raz go odhaczasz :) Innej szybkiej metody po prostu nie ma.

A jednak jest ...Kolega MMirek dobrze wytłumaczył.


sobota, 17 listopada 2012, 17:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Edius posiada wiele funkcji o których większość użytkowników nie ma pojęcia.
Proponuje wejść w Setting -> User Setting ->User Interface ->Keyboard Shortcut i popatrzeć ile tam tego jest . Wiele funkcji jest nie podpiętych pod żaden klawisz. Najlepiej pobawić się i dostosować do siebie.
Jest wiele użytecznych jak i takich sobie jak np. zebra :)
Edius nie jest taki zły jak niektórzy piszą. Paracowałem na wielu programach, APremiere, LiquidEdition, Sony Vegas, FCP i teraz Edius. Najepiej pracowało mi się na Final Cut i na Liquidzie. To 2 najbardziej przemyślane programy niestety Apple i Avid mają swoją politykę niszcząc to co dobre. Może za chwilę okaże się że i Grass Valley będzie chciał zrobić 64 bitową wersje i pojawi się wytwór typu FCPX, który będzie musiał kilka lat raczkować zanim stanie się w pełni użyteczny.


sobota, 17 listopada 2012, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Też sie cieszę. Edek jest niezły :)

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 17 listopada 2012, 22:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 listopada 2007, 22:33
Posty: 8
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
MMirek napisał(a):
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - chodzi o Ediusa ?
Jeśli tak to zaznaczasz klipy z których chcesz usunąć filtry i Edit -> Delete Parts -> Filter -> Video lub skrót Shift +Alt+F (zaznaczone klipy)



W ten sposób usuwa się wszystkie nałożone filtry video, ja na filmie mam jeszcze zastosowane inne filtry typu ocieplenie czy balans kolorów itd i je chciałbym pozostawić , a usunąć tylko filtr wyostrzenie.


piątek, 28 grudnia 2012, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 20 marca 2011, 15:48
Posty: 223
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Jeżeli filtry są modyfikowane w różnych miejscach na filmie to raczej będziesz musiał filtr sharpnes usunąć ręcznie ale jeżeli nie to możesz stworzyć grupę filtrów jako jeden i szybko wg.metody opisanej wyżej usunąć sharpnes a następne dodać na całóść grupę filtrów.


piątek, 28 grudnia 2012, 15:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Pytanie dot. zdjęcia filtra ze wszystkich klipów jednocześni
Piotrek79 napisał(a):
ja na filmie mam jeszcze zastosowane inne filtry typu ocieplenie czy balans kolorów itd i je chciałbym pozostawić , a usunąć tylko filtr wyostrzenie.


He he :) Takie rzeczy to tylko w Erze :) Chyba w żadnym programie tak nie ma, jeśli na różnych klipach są różne filtry a ty chcesz usunąć z całej grupy tylko wybrany.
Jeśli chcesz eksperymentować to z całej grupy klipów stwórz Set Between In/Out as Sequence i sobie możesz na tym eksperymentować bo wszystkie klipy masz w postaci jednego. Coś w rodzaju kontenera w Avid Liquid .


piątek, 28 grudnia 2012, 18:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL