Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 23:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 edius wiesza się na chwilę 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:12
Posty: 29
Post edius wiesza się na chwilę
Witam wszystkich. Urzywam edius neo 2,5 pliki z kamery FX1000E chodzą bez zarzutów, pliki z aparatu canon 7D bez udoskonaleń chodzą dobrze lecz czase dzieje się takie zacięcie, gdy clip mam na lini czasu i go skracam nie tne tylko skracam puszczam klawisz myszy i pół sekundy czasami sekundę muszę odczekać aż zadziała teraz po zainstalowaniu edius 6,1 dzieje się to cały czas a zawieszenie często ma nawet 2,3 sekundy i to nie tylko pliki z aparatu ale i z kamery tak samo. problemu by nie było bo myślałem że edius jest zły i go wywalę ale teraz projektu nie odczytam w neo. Ediusa 6,5 mam zamówionego wstępnie i się teraz obawiam że będzie lipa. poradźcie co może być przyczyną.
System na nowo zrobilem i nic dalej sie wiesza jutro przeniose na inny dysk caly projekt moze to od dysku.

_________________
Sony FX 1000E, Canon 7D,Canon 6D,16-35L, 70-200L, 50 f1.4, 8mm fisheye,
i7 3,4GHz, 16GB RAM, GF GTS 250, HDD: 1000GB system, 700GB, 500GB, 900GB, Windows 7 64 bit,DVD Architect 5.2, Edius neo 2,5, Edius 6.


niedziela, 25 listopada 2012, 15:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: edius wiesza się na chwilę
ozarys napisał(a):
Witam wszystkich. Urzywam edius neo 2,5 pliki z kamery FX1000E chodzą bez zarzutów, pliki z aparatu canon 7D bez udoskonaleń chodzą dobrze lecz czase dzieje się takie zacięcie, gdy clip mam na lini czasu i go skracam nie tne tylko skracam puszczam klawisz myszy i pół sekundy czasami sekundę muszę odczekać aż zadziała teraz po zainstalowaniu edius 6,1 dzieje się to cały czas a zawieszenie często ma nawet 2,3 sekundy i to nie tylko pliki z aparatu ale i z kamery tak samo. problemu by nie było bo myślałem że edius jest zły i go wywalę ale teraz projektu nie odczytam w neo. Ediusa 6,5 mam zamówionego wstępnie i się teraz obawiam że będzie lipa. poradźcie co może być przyczyną.
System na nowo zrobilem i nic dalej sie wiesza jutro przeniose na inny dysk caly projekt moze to od dysku.


Strasznie chaotycznie to napisałeś, wlaściwie to zrozumiałem że coś ci się tam wiesza i tyle.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


niedziela, 25 listopada 2012, 22:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:12
Posty: 29
Post Re: edius wiesza się na chwilę
Edius mysli za dlugo gdy cos zrobie naprzyklad przeciagne klip puszcze to jest przerwa i program nie odpowiada przez sekunde dwie

_________________
Sony FX 1000E, Canon 7D,Canon 6D,16-35L, 70-200L, 50 f1.4, 8mm fisheye,
i7 3,4GHz, 16GB RAM, GF GTS 250, HDD: 1000GB system, 700GB, 500GB, 900GB, Windows 7 64 bit,DVD Architect 5.2, Edius neo 2,5, Edius 6.


poniedziałek, 26 listopada 2012, 07:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 6 marca 2012, 15:08
Posty: 18
Post Re: edius wiesza się na chwilę
Jak Edius co chwilę się zacina, to może doprowadzić do szału, dawno temu miałem podobnie, więc chaos w poscie jest w pełni uzasadniony ;)

Udało się coś zrobić, czy nadal ćwiczysz cierpliwość?


poniedziałek, 3 grudnia 2012, 01:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:12
Posty: 29
Post Re: edius wiesza się na chwilę
Postaram się napisać tak żeby nie było chaotycznie. Projekt zajmuje 300GB po uruchomieniu ediusa jak coś chcę zrobić to się zawiesza na chwilkę nawet jak go zminimalizuję i wracam do niego nie działa od razu. Przeniosłem projekt na inny dysk, który jest starszy więc i chyba gorszy i uwaga pomogło nie tnie się. To wszystko są pliki AVCHD 300GB cały projekt, przy plikach z aparatu, projekt 400GB nieważne czy na tym dysku czy na innym co trochę się wiesza. Szlak mnie trafi bo zrobiłem system i nie pomogło może to wina dysków na tak duże projekty trzeba inne nie wiem. Jeszcze jedno zaobserwowałem że gdy projekt ma powiedzmy 50GB nie wiesza się a potem gdy dokładam kolejne pliki zaczynają się schody.

_________________
Sony FX 1000E, Canon 7D,Canon 6D,16-35L, 70-200L, 50 f1.4, 8mm fisheye,
i7 3,4GHz, 16GB RAM, GF GTS 250, HDD: 1000GB system, 700GB, 500GB, 900GB, Windows 7 64 bit,DVD Architect 5.2, Edius neo 2,5, Edius 6.


poniedziałek, 3 grudnia 2012, 18:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post Re: edius wiesza się na chwilę
podziel film na długość nie większą niz 3godziny i zrób sekwencję lub wyeksportuj do pliku.Coś wielkie masz te projekty?!Miałem tak kiedyś jak nie wgrałem wszystkich sterów z płyty głównej.


poniedziałek, 3 grudnia 2012, 18:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: edius wiesza się na chwilę
300GB to bardzo duże projekty, sprawdź pod ediusem 6.5 on powinien lepiej sobie radzić z taką ilością materiału główny problem to ilość klipów zaimportowanych do Bin'a powyżej 500-800 edius zaczyna dłużej myśleć

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


poniedziałek, 3 grudnia 2012, 19:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:12
Posty: 29
Post Re: edius wiesza się na chwilę
Filmy mam do 120minut maksymalnie. myślę że problem polegał na dużej ilości plików w Bin bo wtedy miałem ponad 900 plików prawie 300GB wieszało się jak cholera ledwo skończyłem, teraz mam 620 plików 230GB ale nie wgrałem do Bin tylko wrzucam bezpośrednio na linie i jak na razie śmiga.

_________________
Sony FX 1000E, Canon 7D,Canon 6D,16-35L, 70-200L, 50 f1.4, 8mm fisheye,
i7 3,4GHz, 16GB RAM, GF GTS 250, HDD: 1000GB system, 700GB, 500GB, 900GB, Windows 7 64 bit,DVD Architect 5.2, Edius neo 2,5, Edius 6.


wtorek, 4 grudnia 2012, 17:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL