Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 07:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 EDIUS 6,5 PRO i windows 7 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post EDIUS 6,5 PRO i windows 7
witam powiedzcie mi jak smiga edius w wersji6,5 pro pod windows 7 czy macie jakies problemy?? bo jestem teraz na windows 8 ale zastanawiam sie nad powrotem do 7-demki


sobota, 23 lutego 2013, 13:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
Pod WIN7 jest idealnie.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 23 lutego 2013, 14:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
i oto mi chodziło dzieki bo pod 8-semka cos pierniczy


sobota, 23 lutego 2013, 14:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
8'ka ma spierdzielone sterowniki graficzne - ale ja bardziej stawiam na konieczność wydania nowej wersji edka - bo ....... tym się da wyciągnąć kasę od ludzi

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


sobota, 23 lutego 2013, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
Miałem Edka 6.52 pod Win8 i już przy 3 ścieżkach na multicamie się cięło (materiał 50P) Obwiniałem system - wróciłem do Win7 i to samo. Kompa mam wypasionego i jak widać to Edek nie ogarnia materiału w 50P przy wielu ścieżkach.
Przełączyłem na Proxy i jakoś zmordowałem film.
Reasumując - Edek u mnie chodził tak samo pod Win7 jak i Win8


niedziela, 24 lutego 2013, 00:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
A jaka byla konfiguracja dyskow do tych kilku trackow 50p ?


niedziela, 24 lutego 2013, 09:47
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
no dobra to teraz mi powiedzcie bo na windows 8 w ediusie zaczeły mi sie dziac dziwne rzeczy z przejsciami np. standardowe przejscie dissolve i jakies dziwne paski na przejsciu druga rzecz dwa klipy do nich zastosowany mercali wszystko jest ok dopuki nie zrobie scienmienia miedzy nimi wtedy tak jakby edius głupiał jakies poszarpane pasy zamiast sciemnienia w przejsciu co jest grane???? wczesniej w windows7 nie spotkałem sie z tym?


niedziela, 24 lutego 2013, 10:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 września 2004, 08:22
Posty: 64
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
Używam Win8 z Edkiem 6.52 i jakoś do tej pory nie zauważyłem żadnych różnic w stosunku do Win 7 czy XP. Żadne z opisywanych na forum problemów związanych z Win 8 u mnie nie występują, a kompa mam 3 letniego. Także uważam, że wina leży po stronie albo sterowników albo konfiguracji.


niedziela, 24 lutego 2013, 12:23
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:11
Posty: 162
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
ja tez juz chwile pracuje na edku i na plikach avchd i schody sie zaczeły od windows 8 i edku 6,52 pro cos piepszy robote własnie tylko na plikach avchd bo inne ida normalnie


niedziela, 24 lutego 2013, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: EDIUS 6,5 PRO i windows 7
Degenerado napisał(a):
A jaka byla konfiguracja dyskow do tych kilku trackow 50p ?

Nie były wpięte w RAID'zie. Mam wpięte zwyczajnie do płyty głównej. Na próbę dawałem każde źródło z innego dysku - nic nie pomogło. Systemowy monitor zasobów pokazywał transfer z dysku na poziomie 2 - 3 MB.
Jeden ze znanych "specjalistów" od Ediusa stwierdził, że to wina 32 bitowego Edka, że grzebanie z dyskami nic nie pomoże, więc dałem spokój.


niedziela, 24 lutego 2013, 12:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL