Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 00:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 resample czy jest takie cos w Edius? HELP! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 czerwca 2010, 02:00
Posty: 6
Post resample czy jest takie cos w Edius? HELP!
Witam, jeśli był ten temat a jak go nie znalazłem to przepraszam...
Czasami na potrzeby instytucji publicznych rejestruje koncerty, imprezy głownie w celach archiwizacji. Do tej pory używałem AG-HMC151 i nie było problemów ostatnio miałem okazję pobawić się na 5D MK II i po eksporcie do mpeg2 jest takie rozmycie obrazu... szukałem w czym tkwi problem i znalałzem tylko, że w Sony Vegas i AE jest taka funkcja "resample" i po problemie a co z Ediusem? Nie ukrywam, że pracuje na nim dość długo i nie chciałbym zmieniać... Help?


poniedziałek, 3 czerwca 2013, 05:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: resample czy jest takie cos w Edius? HELP!
Cytuj:
Sony Vegas i AE jest taka funkcja "resample"

Hmm. A co to robi to resample ?
Cytuj:
po eksporcie do mpeg2 jest takie rozmycie obrazu

Praca w natywnej rozdzielczości>eksport do Canopus HQ>projekt w SD>wstawiamy Canopus HQ (można dać lekkie wyostrzenie)>eksport mpeg2

Od wersji 6.xx tzw. mydło nie powinno występować przy eksporcie do mpeg2. Z drugiej strony napisz coś więcej bo teraz to się domyślam, że robisz konwersję z HD do SD przygotowując materiał do DVD.


poniedziałek, 3 czerwca 2013, 08:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 czerwca 2010, 02:00
Posty: 6
Post Re: resample czy jest takie cos w Edius? HELP!
resample - http://www.youtube.com/watch?v=vY75qtHCtpM to w prawdzie film z gry ale właśnie tak to działa i dokładnie taki sam mam problem z plikami mov z MK II nie ważne czy ustawie w canonie 24 fps czy 29,97 występuje rozmycie, zwłaszcza przy ruchu to jest bardzo zauważalne.

Co do filmu ja exportuje w HD mpeg2 bo i tak to jest nagrywane na dvd jako dane albo zostaje na dysku na komputerze.

A montuje na Edius 6.


dodam tylko to, że jak zgram plik (.mov) z filmem z karty na kompa i odpalę w WMP albo Quicktime to jest ok a już po przeciągnięciu na pasek ediusa w podglądzie zaczyna się rozmazywanie i tak już jest nawet po eksporcie.


poniedziałek, 3 czerwca 2013, 16:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL