Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 08:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 windows 7 i vitascene help... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post windows 7 i vitascene help...
Witam
Zmieniłem komputer (przy okazji system na win7 64bit)Zainstalowałem ediusa(5.51) i vitasceny. Po nałożeniu jakiegokolwiek przejścia i potwierdzeniu pokazuje się czarny kwadracik tak samo jest jak kliknę w pasek menu rozwija się ale na czarno. edius całkiem staje dęba. Przy xp i dwurdzeniowym athlonie chodziło bez zarzutu. Może ktoś miał podobny przypadek?
Z góry dzięki.


niedziela, 16 czerwca 2013, 11:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 14:07
Posty: 118
Post Re: windows 7 i vitascene help...
a vitascene masz pod 64 bit? bo jeśli masz pod system 32 bit to nie będzie działać .


wtorek, 18 czerwca 2013, 08:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: windows 7 i vitascene help...
u mnie to samo było i w Ediusie 5 i AP CS6, upgrade vitascene do ver. 2 rozwiązał problem, mogę polecić ten sklep: http://www.soft.ware.pl/eshop/eshop.php ... uct_id=356

pozdrawiam


wtorek, 18 czerwca 2013, 08:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 9 lutego 2011, 22:28
Posty: 136
Lokalizacja: Kraków
Post Re: windows 7 i vitascene help...
Digital napisał(a):
u mnie to samo było i w Ediusie 5 i AP CS6, upgrade vitascene do ver. 2 rozwiązał problem, mogę polecić ten sklep: http://www.soft.ware.pl/eshop/eshop.php ... uct_id=356

pozdrawiam


2 wersja vitasceny nie działa na ediusie 5 upgrade mogłeś zrobić co najwyżej na cs-a http://www.prodad.com/home/products/videoeffects/300445178/plugins,l-us.xhtml


wtorek, 18 czerwca 2013, 09:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: windows 7 i vitascene help...
zgadza się na CS 6 działa, Ediusa z HDStormem pogoniłem już dawno ;) myślałem, że może coś się zmieniło....


wtorek, 18 czerwca 2013, 16:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Re: windows 7 i vitascene help...
przemosmial napisał(a):
a vitascene masz pod 64 bit? bo jeśli masz pod system 32 bit to nie będzie działać .

Witam
Kurcze, kupiłem razem z Edkiem. Więc pewnie 32bit...one chodzą jak bym miał starego procka z jednym rdzeniem. Nie ma na to ustrojstwo sposobu? Żadnej łatki albo czegoś takiego? W sumie Edius 5.51 mi wystarcza no i nie chciał bym wracać do XP-ka...niedobrze.
Ale dzięki za pomoc.


środa, 19 czerwca 2013, 07:09
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 9 lutego 2011, 22:28
Posty: 136
Lokalizacja: Kraków
Post Re: windows 7 i vitascene help...
przemosmial napisał(a):
a vitascene masz pod 64 bit? bo jeśli masz pod system 32 bit to nie będzie działać .


Pomyliło Ci się z wersją drugą, do Ediusa 5 jest dołączony drugi nośnik na którym znajduje się Vitascena w wersji 32 bit wersja 64bit w pierwszej wersji nie istnieje

tomek123 napisał(a):
Nie ma na to ustrojstwo sposobu?


Odinstaluj ;) żart oczywiście, ale ja odinstalowałem jakiś czas temu bo też miałem podobne problemy zresztą jak poznasz dobrze Ediusa to Vitascena nie będzie Ci potrzebna (to jest moje zdanie).


środa, 19 czerwca 2013, 11:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL