Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 03:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Ustawienia timeline 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Ustawienia timeline
Nie mogę wprowadzić efektu przejść pomiędzy klipy. Podejrzewam że coś mam źle ustawione w Application Settings ---Timeline. Jak powinno być prawidłowo ?


sobota, 1 lutego 2014, 19:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 11 marca 2007, 19:53
Posty: 17
Post Re: Ustawienia timeline
Jaki Edius?
Jeśli 6,5 to zerknij tutaj:
http://www.videoproductions.com.au/html ... tings.html


sobota, 1 lutego 2014, 19:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: Ustawienia timeline
Ja mam "czwórkę". To co podałeś jest bardzo podobne. Zrobiłem tak ale nic to nie dało. Zauważyłem że po przycięciu klipów z obu stron efekt typu Dissolve wchodzi, ale jak klipy są oryginalnej długości to nie można nic zrobić.


sobota, 1 lutego 2014, 19:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Ustawienia timeline
Pewnie masz odstęp między klipami(np 1 klatkę).
Kliknij na klip i naciśnij Backspace
Obrazek
Klip i pozostałe na ścieżce zostaną dosunięte.

EDIT
W między czasie odpowiedziałeś.
No przejście może być tak długie jak klip, jeśli ich nie przyciąłeś tylko dosunąłeś to nie ma już miejsca na dodanie efektu.
Można to obejść na parę sposobów(np wstawić przed stopklatkę i render ad to timeline) i wszystkie są słabe bo z pustego i Salomon nie naleje.
Można też odptaszyć tą opcję i pozwolić by Edius przesuwał sobie klipy o długość przejścia:
Obrazek

Ale jak poskładasz np wesele na paru ścieżkach i wrócisz by dodać zmienić coś z początku to szlak trafi całe synchro za przejściem, bo na jednej ścieżce wszystko się przesunie...
Nie rób tego bo se kłopotów narobisz. Tnij klipy. W brew pozorom i na tym polega montaż ;)

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano sobota, 1 lutego 2014, 19:54 przez robertnik, łącznie edytowano 2 razy

sobota, 1 lutego 2014, 19:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: Ustawienia timeline
Nie wszystko jest ok. Kiedyś też to miałem i pamiętam że ktoś tu pisał, że trzeba tylko jakiegoś ptaszka odznaczyć gdzieś w opcjach tylko za cholewe nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było.


sobota, 1 lutego 2014, 19:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Posty: 57
Post Re: Ustawienia timeline
Dzięki o tego ptaszka chodziło :)

PS. W wesela się już nie bawię. Robię filmiki z gier komputerowych, ale nawet tutaj jakiś poziom profesjonalizmu jest wymagany.


sobota, 1 lutego 2014, 20:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL