Teraz jest sobota, 7 grudnia 2019, 02:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Klucz do Edius 7 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4906
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Klucz do Edius 7
szykt napisał(a):
Nie wiem czy dobrze usunąłem MBR. Wykonałem to przez konsole instalatora Windows. Przed instalacją systemu wszedłem w konsolę naprawczą i w wierszu polecania dałem
bootrec.exe/fixmbr
Dysk był uprzednio sformatowany i usunięte wszystkie partycje.

No właśnie czy wszystkie? Czy sektor MBR też? W tej chwili nie pamiętam jak on jest oznaczony - gdy wchodzisz na dysk instalatorem Windowsa (Vista / 7). raczej na pewno nie nazwą, a rozmiarem (małym). Po wybraniu opcji instalowania systemu, po wgraniu na dysk danych, jako jedna z kolejnych czynności pojawia się możliwość wyboru partycji pod system. Dopiero na tym etapie możesz zobaczyć tą małą partycję pod MBR i ją zlikwidować / założyć na nowo. Inne też, dysk ma być czysty.
Są też osobne programy do usuwania partycji, w tym MBR. Na przykład:
http://searchengines.pl/topic/38841-operacje-na-partycjach-i-mbr/
http://www.download.net.pl/1762487/Partition-Wizard-Home-Edition/

_________________
最诚挚的问候


środa, 23 kwietnia 2014, 14:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: Klucz do Edius 7
Ręce opadają. Po kilku dniach poddałem się.
Od samego początku wykonywałem formatowanie i instalacje jak opisujesz powyżej, jednak to nic nie pomaga. Edius chyba zapisuje informacje gdzieś głębiej. :?:

Z ciekawości wykonałem instalację Edka na innym dysku, na którym nigdy nie był instalowany. Uruchomiłem w wersji Trial. Zadziałał. Przestawiłem datę tak aby wskazywała wygaśnięcie triala. Następnie reinstalacja systemu, usunięcie wszystkich partycji, nowy podział format itp. Edius oczywiście zainstalował się ale już nie ruszył. Czyli to samo jak z poprzednim dyskiem.


czwartek, 24 kwietnia 2014, 23:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3290
Post Re: Klucz do Edius 7
trial reset

_________________
Obrazek


czwartek, 24 kwietnia 2014, 23:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: Klucz do Edius 7
Z nim też kombinowałem, ale nie bardzo potrafiłem ogarnąć. Jest filmik na youtube, ale niezbyt wyraźny.
Myślałem że najprostsze rozwiązania (format) są najlepsze :)
Czy on poradzi sobie z innymi programami w trialu, może plural eyes delikatnie by podkręcił :lol:


piątek, 25 kwietnia 2014, 00:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
Czyli ewidentnie widać, że zostały jakieś "śmieci" po wcześniejszej instalce oraz że nie do końca Twoje "czyszczenie" jest skuteczne. Może zatem zamiast walczyć z kompem warto zgłosić do GV problem z kluczem licencyjnym...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 25 kwietnia 2014, 09:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: Klucz do Edius 7
Tak też zrobiłem. Ku mojemu zaskoczeniu wiedzieli o co chodzi. Obecnie czekam na odblokowanie, które ma nastąpić w przeciągu 24 godzin.


piątek, 25 kwietnia 2014, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
:D
Może to jakiś mały "bonus" od GV o którym mało kto wie :lol:

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 25 kwietnia 2014, 10:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Klucz do Edius 7
Pomoc techniczna GV bardzo rzetelnie podchodzi do tematu licencji działają dosyć sprawnie w tym temacie.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


piątek, 25 kwietnia 2014, 11:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
A no to się im chwali w takim razie :-) W końcu program kosztuje nie mało a czasem jest głównym narzędziem zarobku.

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 25 kwietnia 2014, 11:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4906
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Klucz do Edius 7
kristoforo napisał(a):
Pomoc techniczna GV bardzo rzetelnie podchodzi do tematu licencji działają dosyć sprawnie w tym temacie.

To dobrze, ale ich zabezpieczenia w mojej subiektywnej opinii, trącą lekką paranoją. Niech by napisali - nie instaluj triala, bo nie zainstalujesz pełnej wersji.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 25 kwietnia 2014, 12:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
I odwrotnie... Nie można zainstalować i wypróbować nowszej wersji bez przerycia systemu bo trial się wykłada errorem 15 :lol:

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 25 kwietnia 2014, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Klucz do Edius 7
Zgadza się, ale zobaczcie Vegas, Adobe, Pinakle itp. złamane a edek od wersji 6.5 nie ma żadnej "vitaminki" (chyba że o czymś nie wiem) i to się chwali.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


piątek, 25 kwietnia 2014, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
Wszystko ma swoje "zady i walety". Ale fakt o "witamince" dla 6.5 czy 7 też nie słyszałem ale też i specjalnie nie szukałem. Przydało by się wypróbować 7 (może bym łyknął gdyby okazała się taka rewolucyjna) ale najzwyczajniej w świecie nie chce mi się (czytaj nie mam czasu) babrać w systemie :D

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 25 kwietnia 2014, 13:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Klucz do Edius 7
Ja nie szukam witaminek ani do 6.5 ani do 7.xx - po prostu nie warto. Dużo łatwiejszy sposób już dawno opisałem ale powtórzę - Acronis True Image Home - tworzymy obraz czystego systemu (bez Ediusa i innych problematycznych programów). Jak się trial kończy wystarczy odtworzyć system - maksymalnie 10 minut roboty i doinstalować to czego brakuje - czyli jak się ma instalki na dysku to max do trzech godzin.

Przypomnę tylko, iż w/g BEIKS'u to MICROSOFT coś nakopał i EDIUS nie zawsze łazi na Windows 8.1.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


sobota, 26 kwietnia 2014, 19:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 września 2012, 15:45
Posty: 15
Post Re: Klucz do Edius 7
Ograniczona jest liczba aktywacji do 3. Każda następna aktywacja klucza przechodzi przez technicznych w GV. Dzięki temu osoby które zapłaciły za program mają pewność że nikt nie będzie działał na programie w kółko resetując sobie triala podczas gdy inni zapłacili.

_________________
/Pozdrawiam Robert T. BEiKS


poniedziałek, 19 maja 2014, 15:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL