Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 00:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Jak w Ediusie wyłączyć video layout 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 28 listopada 2009, 10:29
Posty: 17
Post Jak w Ediusie wyłączyć video layout
Witam forumowiczów. Proszę o pomoc...
Coś mi się odhaczyło w Edku i nie umiem tego naprawić. Może ktoś wie co zrobić, by po przeniesieniu z okna "bin window" materiału na linie montażową pojawił się obraz...
Okienka "taśmy filmowej" i "głośniczek" w pasku szybkiego dostępu są włączone, przenoszę kawałek materiału dźwięk jest a nie ma obrazu !!!

Zrobiłem 6 minut filmu i wszystko było normalnie, coś kliknąłem i już się nie pojawia obraz. Nie wiem co mam odhaczyć, wydaje mi się, że jest to coś z video layout. Gdy włączę właściwości klipu i przestawię "video layout" preset np. na original size, lub jakikolwiek inny - to obraz się pojawia. Bez sensu, żeby każdy kawałek tak ustawiać.
Proszę o pomoc, ratujcie, to jakaś duperela ale nie mogę jej odnaleźć.


Załączniki:
Komentarz: otwieram video layout
1 [1280x768].jpg
1 [1280x768].jpg [ 159.31 | Przeglądane 215 razy ]
Komentarz: zmieniam preset pojawia się obraz
3 [1280x768].jpg
3 [1280x768].jpg [ 189.13 | Przeglądane 195 razy ]
Komentarz: normalnie po najechaniu kursorem powinien pojawić się obraz
2 [1280x768].jpg
2 [1280x768].jpg [ 191.97 | Przeglądane 188 razy ]
poniedziałek, 23 czerwca 2014, 03:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 13 grudnia 2005, 17:36
Posty: 290
Post Re: Jak w Ediusie wyłączyć video layout
Prawdopodobnie w layoterze zaznaczyłeś w lewym dolnym rogu SAVE AS DEFAULT i program ustawił to jako domyślne ustawienie.
Wystarczy obok zaznaczy RESET ALL i ponownie SAVE AS DEFAULT.


poniedziałek, 23 czerwca 2014, 09:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 28 listopada 2009, 10:29
Posty: 17
Post Re: Jak w Ediusie wyłączyć video layout
Próbowałem zmienić ustawienie w przez reset all i za sejwować raz jeszcze, ale nic to nie daje, bo jak już otworzę klip w layatorze to tylko po kliknieciu preset i zmiana na cokolwiek daje rezultat. To musi być coś w ustawieniach ogólnych, może przez View czy też Overlay i tu Layout Normal ....
Nadal nie wiem


poniedziałek, 23 czerwca 2014, 10:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL