|
|
|
Teraz jest wtorek, 26 stycznia 2021, 11:35
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Jak w Ediusie wyłączyć video layout
Autor |
Wiadomość |
Milaczek
Bywalec
|
 Jak w Ediusie wyłączyć video layout
Witam forumowiczów. Proszę o pomoc... Coś mi się odhaczyło w Edku i nie umiem tego naprawić. Może ktoś wie co zrobić, by po przeniesieniu z okna "bin window" materiału na linie montażową pojawił się obraz... Okienka "taśmy filmowej" i "głośniczek" w pasku szybkiego dostępu są włączone, przenoszę kawałek materiału dźwięk jest a nie ma obrazu !!!
Zrobiłem 6 minut filmu i wszystko było normalnie, coś kliknąłem i już się nie pojawia obraz. Nie wiem co mam odhaczyć, wydaje mi się, że jest to coś z video layout. Gdy włączę właściwości klipu i przestawię "video layout" preset np. na original size, lub jakikolwiek inny - to obraz się pojawia. Bez sensu, żeby każdy kawałek tak ustawiać. Proszę o pomoc, ratujcie, to jakaś duperela ale nie mogę jej odnaleźć.
|
poniedziałek, 23 czerwca 2014, 03:18 |
|
 |
videostudio66
Aktywny bywalec
|
 Re: Jak w Ediusie wyłączyć video layout
Prawdopodobnie w layoterze zaznaczyłeś w lewym dolnym rogu SAVE AS DEFAULT i program ustawił to jako domyślne ustawienie. Wystarczy obok zaznaczy RESET ALL i ponownie SAVE AS DEFAULT.
|
poniedziałek, 23 czerwca 2014, 09:04 |
|
 |
Milaczek
Bywalec
|
 Re: Jak w Ediusie wyłączyć video layout
Próbowałem zmienić ustawienie w przez reset all i za sejwować raz jeszcze, ale nic to nie daje, bo jak już otworzę klip w layatorze to tylko po kliknieciu preset i zmiana na cokolwiek daje rezultat. To musi być coś w ustawieniach ogólnych, może przez View czy też Overlay i tu Layout Normal .... Nadal nie wiem
|
poniedziałek, 23 czerwca 2014, 10:33 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|