Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 08:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Prośba o pomoc w ediusie 6 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 kwietnia 2015, 08:17
Posty: 5
Post Prośba o pomoc w ediusie 6
Witam mam gorącą prośbę czy ktoś może mi pomóc.
Mam ediusa 6 nagrywam kamerą HD materiał jest obrobiony w HD ale przy nagrywaniu obrobionego materiału na DVD jakość jest tragiczna , brak ostrości , kolory rozmyte , nie można tak tego oddać.
Czy ktoś z Państwa mi pomoże by nagrać obrobiony materiał na płytę w jakości takiej by nie budziło to wątpliwości , nadmienię , że nie wiem co mam zrobić w ediusie jak go przestawić by wszystko było dobrze. Problem ten nie występuje przy nagraniu na płytę blu-rey. Bardzo proszę o napisanie mi w jasny sposób językiem prostym co mam zrobić krok po kroku bym rozwiązała problem .
Pozdrawiam i dziękuję bardzo za pomoc wszystkim .
Małgorzata i Artur


wtorek, 28 kwietnia 2015, 08:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Niech ktos od edka zdalnie ustawi preset eksportu. Bedzie po klopocie.


wtorek, 28 kwietnia 2015, 09:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Było o tym wiele razy na forum. Najprościej - zobacz tutaj:
http://www.videoproductions.com.au/html ... scale.html

----------------------------------------
Facebook
SKLEP

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 28 kwietnia 2015, 09:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 kwietnia 2015, 08:17
Posty: 5
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Czy w tych ustawieniach jakość na DVD jest do przyjęcia , można to dać do oglądania ludziom?


wtorek, 28 kwietnia 2015, 11:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
To zalezy od ciebie jakie ustawisz parametry. Jesli masz dobry material to da sie tak ustawic zeby bylo ok, czyli najlepsza jakosc jaka ooferuje standard dvd.


wtorek, 28 kwietnia 2015, 13:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Ten printscreen może wprowadzić w błąd
Obrazek

Nie robi się do DV bo dojdzie do zupełnie niepotrzebnej degradacji.

_________________
Obrazek


wtorek, 28 kwietnia 2015, 14:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Tyyyyyy, wez przeczytaj pierwszy post.


wtorek, 28 kwietnia 2015, 15:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Ja jak zwykle nie wiem o co masz "wonty". Każdy materiał w HD będzie miał górne pole pierwsze, bądź będzie progresywny. DV zkolei ma dolne pole pierwsze, więc przy okazji tej transformacji obraz straci na jakości, dla progresywnego źródeł i projektu będzie to bez znaczenia.
Czego więc nie przeczytałem w pierwszym poście?

EDIT
Czy chodziło Ci o Twój pierwszy post?
Degenerado napisał(a):
Niech ktos od edka zdalnie ustawi preset eksportu. Bedzie po klopocie.

Nie znam się mam Maca.

_________________
Obrazek


wtorek, 28 kwietnia 2015, 15:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Jak zwykle nie wiesz... W kolejnym temacie.


wtorek, 28 kwietnia 2015, 16:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Nie wiem, więc pytam i oczekuję jasnej, bardzo jasnej, takiej która trafi do mnie, co sugerujesz ślepego odpowiedzi.

_________________
Obrazek


wtorek, 28 kwietnia 2015, 16:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Mowimy o wygenerowaniu dvd z przyzwoita jakoscia, bo br robi sie ok na standardowym presecie a ten od dvd trzeba zcustomizowac i wytlumacz mi o co chodzi w twojej cennej poradzie odnosnie tego zagadnienia.


wtorek, 28 kwietnia 2015, 17:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Degenerado napisał(a):
Mowimy o wygenerowaniu dvd z przyzwoita jakoscia, bo br robi sie ok na standardowym presecie a ten od dvd trzeba zcustomizowac i wytlumacz mi o co chodzi w twojej cennej poradzie odnosnie tego zagadnienia.

Pan Bogusław podał linka, w którym jest powyższy printscreen. Nie mam pojęcia czemu tam został umieszczony, ale jeśli powtórzymy to co na min uzyskamy obraz gorszej jakości.
I to piszesz że ja czegoś nie przeczytałem :) Oj jessuuuu ja się nie nauczę że Twój byt na forum polega na trolowaniu, rozciąganiu wątków i robienia oftopów.
Na przyszłość bardzo Cię proszę jak masz jakieś uwagi do moich wypowiedzi, lub po prostu do mnie to pisz bardzo proszę PM.
Z góry bardzo dziękuję.

_________________
Obrazek


wtorek, 28 kwietnia 2015, 17:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
człowieku, tam jest napisane "optional export" jeśli zaistaniałaby jakaś niespotykana konieczność, jeśli ty wypisujesz bzdury doradzając osobie początkującej publicznie to dlaczego ja mam to prostować na priva, w innym temacie też dałeś dupy bo doradzasz komuś odnośnie ediusa nie znając jego podstawowych opcji, forum ci się czasem nie pomyliło ?

p.s. ty już się niczego nie nauczysz


wtorek, 28 kwietnia 2015, 17:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
Degenerado napisał(a):
człowieku, tam jest napisane...
jeśli ty wypisujesz bzdury doradzając osobie początkującej publicznie to dlaczego ja mam to prostować...

No tak. Przepraszam, bo jak zwykle masz rację. Po Twojej odpowiedzi:
Degenerado napisał(a):
Niech ktos od edka zdalnie ustawi preset eksportu. Bedzie po klopocie.

Nie powinno być już żadnych postów, bo rzeczowo wytłumaczyłeś osobie początkującej jak to się robi.
W zasadzie dziwię się że nie wytypowałeś konkretnej osoby piszącej w tym dziale. Było by jeszcze bardziej rzeczowo i na temat.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

_________________
Obrazek


wtorek, 28 kwietnia 2015, 17:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Prośba o pomoc w ediusie 6
jakbys miał pojecie to zamiast wypisywać steki bzdur sam bys to zaoferowal ale jak zwykle wolisz nabic 10 postow bez sensu oskarzajac mnie o trolling, gratuluje pomyslowosci


wtorek, 28 kwietnia 2015, 17:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL