Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 50 klatek a chaptery. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post 50 klatek a chaptery.
Zauważyliście że przy projekcie 50p Edius głupieje i nie wyświetla prawidłowo postawionych na timeline markerów?

Cytuj:
# EDIUS Marker list
# Format Version 3
# Created Date : Sun May 31 18:13:06 2015
#
# No, Anchor, Position, Duration, Comment
1,"OFF","00:11:30:24", ,""
2,"OFF","00:11:30:24", ,""


Obrazek

Obrazek

Dapiero przez Marker Exporter rozróżnia prawidłowo ramki.

Obrazek

Obrazek

Cytuj:
00:11:30:48
00:11:30:49

_________________
Obrazek


niedziela, 31 maja 2015, 18:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: 50 klatek a chaptery.
U mnie jest tak samo - jak zrobię że ma eksportować 25 fps to robi poprawnie. Authoring robię w TMPEG Works 5. Nie wiesz przypadkiem co zrobić żeby ten soft "łyknął" tą listę?? Jeżeli jest wogóle jakiś sposób :)


poniedziałek, 1 czerwca 2015, 16:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: 50 klatek a chaptery.
Robiłem w nim MP4 z chapterami, ale zabij nie pamiętam. Pamiętem jak do tego doszedłem. Wrzuć byle jaki film do TMPgenc. Postaw ze 2, 3 chaptery i wyeksportuj je.
Otwórz w edytorze tekstowym, ja używam Notepad++ i sprawdź jak wyglądają. Coś mi świta że po prostu zlicza klatki.
To o tyle istotne że w innych programach robi się identycznie, więc sposób jest uniwersalny.
Tu omówiony gotowiec po angielsku.

Jako poboczny temat wspomnę że teraz MP4 robię w Handbrake. Niestety ten program potrafi jedynie zaimportować chaptery z źródeł, nie potrafi ich wstawić samodzielnie, więc jeśli ktoś opracował sposób, poza kolejną kompresją np w TMPgenc, gdzie z chapterami problemów nie ma, ale jakość przy niskich bitrate jest znacząco gorsza od Hanbrake to oczywiście byłbym wdzięczny.

Edit.
Ktoś już ma TMPgenc 6?

Edit 2.
Skleroza. Przypomniało mi się że TMPgenc po zaimportowaniu chapterów gubi ich nazwy, trzeba ręcznie je nazywać. Takie utrudnienie, które mi się przypomniało, a z którym niegdyś walczyłem...

_________________
Obrazek


poniedziałek, 1 czerwca 2015, 23:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: 50 klatek a chaptery.
Dzięki za info - pokombinuję :)


poniedziałek, 1 czerwca 2015, 23:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL