Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Edius 6.08 i wyrenderowany klip. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Edius 6.08 i wyrenderowany klip.
Witam
Dzieje się tak że nie mam płynnego obrazu w Edku.
Problem pokazuje się dopiero po wyrenderowaniu jakiegokolwiek klipu. Zrobię świeży projekt, przy edycji nic się nie dzieje. Po wyrenderowaniu też, dopóki nie odtworzę z okna bin, lub nie wrzucę na timeline wyrenderowanego klipu. Po odtworzeniu, nie istotne czy z binu czy timeline, obraz przestaje być płynny. Ratujcie bo już czwarty dzień nad tym siedzę. Windows 7, Edek 6.08, procek i5 6600 sylake, płyta z czipsetem z170
Dzięki z góry


poniedziałek, 18 kwietnia 2016, 16:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Edius 6.08 i wyrenderowany klip.
Nie jest płynny, a trochę dokładniej, bardziej opisowo?

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 19 kwietnia 2016, 12:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Re: Edius 6.08 i wyrenderowany klip.
Uwidocznia się przy ruchu kamery, tańcu...obraz jakby się na mgnienie oka zatrzymywał, coś jak byś patrzył na stroboskopowe ujęcie, tyle że nie tak intensywne, takie klatkowanie jak byś zrobił szwenka przy ustawieniu 25p tyle że dużo mniej widoczne.


wtorek, 19 kwietnia 2016, 15:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Edius 6.08 i wyrenderowany klip.
Na zasadzie zgadywanki - przeplot, zmiana kolejności pól?
Pole dominujące powinno być takie samo od źródła, po eksport.
Podobny wątek:
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=26&t=34390&start=0

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 19 kwietnia 2016, 21:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Re: Edius 6.08 i wyrenderowany klip.
To są podstawy :-) , problem tkwi w edku albo komputerze. Nawet gdybym wyeksportował zmieniając przeplot, nie miało by to wpływu na zachowanie ediusa po renderze. Nie wiem jutro zadzwonię do beiksu, nic innego mi już nie przychodzi do głowy.
ps. zawsze robię projekt z natywnymi ustawieniami.


wtorek, 19 kwietnia 2016, 21:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL