Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 czego bydle chce? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post czego bydle chce?
Witam
pokazuje mi się taki komunikat:

device doesn't support the current format switching to software mode

mogę coś z tym zrobić?


niedziela, 22 maja 2016, 12:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 537
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: czego bydle chce?
Dokładnie to co pisze... aby się przełączyć na tryb programowy (emulowany przez soft), bo posiadany sprzęt nie obsługuje wybranego formatu.

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


niedziela, 22 maja 2016, 14:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Re: czego bydle chce?
Dzięki, tyle że nie wiem jak to zrobić i co zrobić. Bardziej łopatologicznie możesz wytłumaczyć? Dodam że przy podglądzie obraz lekko klatkuje, dźwięk idzie normalnie. Walczę z tym bez skutku od wymiany kompa. procek i5 6600skylake, płyta ga z 170 d3h cf, 16GB ramu Hyperx fury, karta zew gtx 650 1GB vram, win 7 home, Edek 6.08.
W tej chwili oba monitory mam podłączone do integry, w innych konfiguracjach nie da się robić.


niedziela, 22 maja 2016, 16:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 1 października 2013, 15:45
Posty: 50
Post Re: czego bydle chce?
Podejrzewam że jest problem ze sterownikami do grafiki zintegrowanej intela. Skylake nie współpracował ze starszymi wersjami Ediusa, dopiero 8 po którejś aktualizacji zaczęła.


niedziela, 22 maja 2016, 19:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Re: czego bydle chce?
KTVIDEO napisał(a):
Podejrzewam że jest problem ze sterownikami do grafiki zintegrowanej intela. Skylake nie współpracował ze starszymi wersjami Ediusa, dopiero 8 po którejś aktualizacji zaczęła.


Jeżeli jest jak mówisz to kicha jak diabli, dopiero wymieniłem procek, płytę i ram. :oops:


niedziela, 22 maja 2016, 21:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: czego bydle chce?
"Skylake nie współpracował ze starszymi wersjami Ediusa"

co to zdanie konkretnie znaczy, poproszę o listę niekompatybilności, błędów lub tego co się kryje w tym zdaniu, z chęcią sprawdzę


niedziela, 22 maja 2016, 21:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: czego bydle chce?
tomek123 napisał(a):
KTVIDEO napisał(a):
Podejrzewam że jest problem ze sterownikami do grafiki zintegrowanej intela. Skylake nie współpracował ze starszymi wersjami Ediusa, dopiero 8 po którejś aktualizacji zaczęła.


Jeżeli jest jak mówisz to kicha jak diabli, dopiero wymieniłem procek, płytę i ram. :oops:


To akurat prawda, Edius 7 w montażu jeszcze idzie Ok, natomiast przy renderingu wspomaganie sprzętowe w skylake i5 6600 już nie działa. Nieważne jaki system czy win7, 8.1 czy 10. Najlepsze jest to że funkcja sprzętowego kodowania do h/264 jest aktywna czyli okienko jest zaznaczone, niestety w paraktyce kodowanie 1h 30min trwa 6-7h 8O
Osobiście sprawdzone z wieloma sterownikami, płyta asus na chipsecie Z170.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


niedziela, 22 maja 2016, 22:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Re: czego bydle chce?
no nie wiem, testowałem triala edka 7 i rendering działał bez zarzutu.(1godz Avchd w 23 min.)próbowałem różnych presetów h-264 też-wynik podobny. Problem miałem podobnie jak w 6.08 z odtwarzaniem.


poniedziałek, 23 maja 2016, 05:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 1 października 2013, 15:45
Posty: 50
Post Re: czego bydle chce?
Sprawdź ustawienia system settings/effects/GPUfx/Graphics Cart, zmień kartę i restartuj. Sprawdź QuickTime, przeinstaluj. Zobacz czy nie ma konfliktu w sterownikach. Masz dwie karty może jest coś nie tak, wypnij ją i sprawdź na samej zintegrowanej. Zainstaluj jeszcze raz sterowniki. Jak to nie daje rezultatu zainstaluj Ediusa 8 trial i przetestuj. Jak już wcześniej pisałem były problemy przy starszym ediusie z nowymi prockami.

Pozdrawiam, mam nadzieje pomogłem.


poniedziałek, 23 maja 2016, 18:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 sierpnia 2012, 13:21
Posty: 48
Post Re: czego bydle chce?
KTVIDEO napisał(a):
Sprawdź ustawienia system settings/effects/GPUfx/Graphics Cart, zmień kartę i restartuj. Sprawdź QuickTime, przeinstaluj. Zobacz czy nie ma konfliktu w sterownikach. Masz dwie karty może jest coś nie tak, wypnij ją i sprawdź na samej zintegrowanej. Zainstaluj jeszcze raz sterowniki. Jak to nie daje rezultatu zainstaluj Ediusa 8 trial i przetestuj. Jak już wcześniej pisałem były problemy przy starszym ediusie z nowymi prockami.

Pozdrawiam, mam nadzieje pomogłem.


Nie mam w zakładce "GPUfx", Graphics Cart


Załączniki:
Bez nazwy 1.jpg
Bez nazwy 1.jpg [ 198.52 | Przeglądane 252 razy ]
poniedziałek, 23 maja 2016, 22:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 1 października 2013, 15:45
Posty: 50
Post Re: czego bydle chce?
A masz zainstalowany sterownik do grafiki intela. Poza tym sprawdź czy nie ma konfliktu urządzeń w systemie.


poniedziałek, 23 maja 2016, 22:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL