Teraz jest niedziela, 17 stycznia 2021, 05:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Avid XpressPro i eksport 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 10:43
Posty: 6
Post Avid XpressPro i eksport
Mam do was pytanie, o to jak wyeksportować np. do AVI'ka czy do formatu ktory możnaby nagrać na DVD zmontowany fragment w XpressPro? Co zrobic, krok po kroku?
Czy musze robic Audio Mixdown i Video Mixdown?
Co wybrac zeby wyesportowac MPEG2?


czwartek, 13 października 2005, 02:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Jesli chcesz zrobic DVD bezposrednio z Avida a nie masz DVD Sonica to robisz Video i Audio Mixdown zaznaczasz sekwencje w ktorej sa mixdowny w odpowiednim binie i file -> Send to -> DVD. Exportowac po prostu sie nie da. Drugi sposob to export do QT Reference i przerobienie na Mpeg-2 w zewnetrznym programie np. Sorenson Squezze.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


czwartek, 13 października 2005, 06:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 10:43
Posty: 6
Post 
Ale w AVID XpressPro nie ma file -> Send to -> DVD - chyba że jestem ślepy? w Avidzie 3.5 pamietam ze była taka opcja, ale w 4.5 nie widzie jej w menu File! Jest tam export, send to i import....
Czyli zostaje druga opcja...
Mam jeszcze pytanie o to czy w Avidzie, tak jak w innych programach wklaja sie miedzy sekwencje przejście i jak ustawic pozim audio dla poszczegolnych blokow, tzn. jak wyciszyc np. pod koniec audio i jak "wyciagnac" np. setke?


czwartek, 13 października 2005, 10:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 października 2007, 14:35
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Mam jeszcze pytanie o to czy w Avidzie, tak jak w innych programach wklaja sie miedzy sekwencje przejście i jak ustawic pozim audio dla poszczegolnych blokow, tzn. jak wyciszyc np. pod koniec audio i jak "wyciagnac" np. setke?[/quote]


he he dobre....

_________________
Jacek Koltunowicz


środa, 17 października 2007, 00:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
nie wiem czy oto Ci chodzi, ale między np. dwiema sekwencjami złączonymi na jednym timeline możesz zrobić przejście. Jeżeli chodzi o dźwięk to : TOOLS-Audio MIX i ustawiasz ogólną wartość poziomu dźwięku dla określonego klipu audio lub grupy lub zaznaczasz daną ścieżkę, odznaczasz strzałki naciskasz klawisz n stawiasz kropkę-znacznik i ustawiasz poziom góra dół, z altem kropkę przesówasz lewo prawo

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


środa, 17 października 2007, 00:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Najwygodniej do QT Reference i później zewnętrznym kodekiem dalej,

pozdrawiam


środa, 17 października 2007, 12:10
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 października 2007, 21:32
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Oprócz sposobu jak opisał APT istnieje też możliwość regulacji dźwięku na 'żywo'.
Wybieramy Tools-Audio Mikser. Zaznaczamy w mikserze ścieżki audio np A1 i A2 (Track Selection Menu) zaznaczamy Gang (pod ścieżkami, aktywny podświetla się na zielono) wciskamy w mikserze Record.Klawiszem L z klawiatury uruchamiamy Play regulujemy poziom dźwięku suwakami miksera, po regulacji wyłączamy record. Dysponuję tutorialem o pracy z dźwiękiem innym niż dodawanym fabrycznie(duży plik 42.8 Mb) moja poczta to przełknie, mogę przesłać na priv.

_________________
http://www.hdvplanet.pl/


czwartek, 18 października 2007, 00:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
APT napisał(a):
zaznaczasz daną ścieżkę, odznaczasz strzałki naciskasz klawisz n stawiasz kropkę-znacznik i ustawiasz poziom góra dół, z altem kropkę przesówasz lewo prawo


jestem nowy w świecie avida i ucze sie go metodami prób i błedów. Nie bardzo rozumiem o co chodzi w odznaczeniu strzałek??? czy ktos moze mi szybciutko w skrócie wyjaśnic gdzie mam odznaczyc te strzałki... :roll: z góry dziękuje :roll:


sobota, 3 listopada 2007, 17:12
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
poniżej timelinu masz dwie strzałki. jedna żółta i druga czerwona. najprościej mówiąc: przy włączonej żółtej dany klip możesz wstawić między istniejące już klipy rozpychając je lub usunąć klip łącząc jednocześnie pozostałe, a czerwona jest odwrotnością funkcji żółtej. To jedynie duży skrót, pokombinuj z opcjami.

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


sobota, 3 listopada 2007, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzięki :roll:


poniedziałek, 5 listopada 2007, 01:05
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL