Teraz jest wtorek, 19 stycznia 2021, 14:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem z podglądem materiału 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 00:55
Posty: 3
Post Problem z podglądem materiału
Witam.
Mam problem w Avidzie z przeglądaniem materiału video z DV cama.
Avid wykrywa decka, mogę nim sterować, ale nie widzę obrazu, ani nie słyszę dźwięku.
Zainstalowałem nawet stare sterowniki do nVidii i nic.
Jakiś czas temu szłyszałem dźwięk, ale teraz Audio Tool nawet tego nie pokazuje.
Mam dwa monitory.
Jeden sterowany GForce 4, drugi Gforce 2
O co chodzi???
Moze jakieś konkretne sterowniki do nVidii lub wesja QuickTime?
Pomóżcie, proszę


niedziela, 30 kwietnia 2006, 01:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Gdybys napisał jeszcze o jakiego Avida chodzi.

_________________
http://www.art-fx.eu


niedziela, 30 kwietnia 2006, 01:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 6 lipca 2005, 21:04
Posty: 76
Lokalizacja: Oleśnica
Post 
a moze na gorze wystarczy zaznaczyc video 1 i audio 1 i 2? moze poprostu tego nie zaznaczyles i nie ma avid co wyswietlic?


niedziela, 30 kwietnia 2006, 14:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 00:55
Posty: 3
Post 
Avid to HD 4.2.2
A od wczoraj zmiany. Po restarcie jest dźwięk, ale obrazka ni w ząb.
Video i Audio zaznaczone


niedziela, 30 kwietnia 2006, 14:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
1. Sprawdz czy masz obrazek w Movie Makerze.
2. Jeśli masz piracką wersję to .... cracki tak mają.
Jeśli jednak masz oryginał to sprawdz jeszcze sterowniki 67.22 do Nvidi (http://www.nvidia.com/page/partner_cert ... ivers.html)
Zainstaluj QT w wersji 6.5.2 (http://www.apple.com/support/downloads/ ... ndows.html)

_________________
http://www.kiwifilm.pl


niedziela, 30 kwietnia 2006, 15:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
Taka sytuacjia nie koniecznie związana jest z kartą graficzną. Prawdopodobnie nastąpiła jakaś niezgodność sprzętowa. Avid ma kłopot z odczytem danych z kontrolera FireWire. Jeśli to Texas Instruments to dobrze. Jeśli jakiś inny układ zarządza kontrolerem to prawdopodobnie tu leży problem. Zakładając że jednak mamy układ TI, to szukałbym rozwiązania w systemie (service pack-i, Microsoft .NET Framework). Tak czy siak - coś przeszkadza w transmisji danych.

Trzeba szukać i próbować! Powodzenia!


niedziela, 30 kwietnia 2006, 15:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 00:55
Posty: 3
Post 
Już zgłupiałem. Instalowałem sterowniki 7.62, potem 7.77, o których czytałem, że do AVIDa najlepsze - żadnych zmian.
Po zmianie z najnowszego Quick Time'a na 6.5.2 AVID zupełnie przestał się uruchamiać.
Movie Maker, podobnie jak Adobe Premiere obraz widzą bez problemu.
Kontroler FireWiere to faktycznie Texas Instruments.
Winows XP z ServicePackami
Gdy próbowałem zrzucić coś "spod palca" bez widzialnego obrazu, dostałem komunikat
"DIO Producer error. I\O error".
Co temu draniowi nie pasuje???


poniedziałek, 1 maja 2006, 02:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
PaulusG napisał(a):
A od wczoraj zmiany. Po restarcie jest dźwięk, ale obrazka ni w ząb.
Video i Audio zaznaczone

Rozumiem, ze probowales digigitalizowac czy tylko na podgladzie nie bylo?


PaulusG napisał(a):
Po zmianie z najnowszego Quick Time'a na 6.5.2 AVID zupełnie przestał się uruchamiać.


Tzn. dochodzi do pewnego momentu i wyskakuje?

Spróbuj znaleźć plik Program Files\Common Files\Avid\DVBuffers i recznie dodaj go do rejestru, czasami pomaga.

Rozumiem, ze firewire jest w porzadku i windows widzi urzadzenie DV? I czy w ogole dzialal ci Avid prawidlowo i od pewnego czasu zaczal sie wywalac? Jezeli tak to czy nie instalowales jakiegos softu, ktory uzywa firewire?

Jezeli masz jakas starsza wersje Avida (najlepiej nie HD) to zainstaluj i na na nia zainstaluj jeszcze raz HD, powinno pomoc.


poniedziałek, 1 maja 2006, 03:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL