Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 10:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Eksport materiału przez "Digital Cut" 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Eksport materiału przez "Digital Cut"
Witam

Napotkałem kolejną rzecz, której nie za bardzo rozumiem...
Eksportuje sobie materiał z listwy czasowej, robię wcześniej audio mix down, jeśli konieczne...
Wszystko w porządku, mam jednak kłopot z ustawieniem samego zgrywania...
Otóż, za każdym razem pomimo ustawienia preroll np. na 2 sekundu i tak rozpoczyna od 30 sekundy taśmy. Jest też kłopot z tym, że za każdym razem pomimo zaznaczenia entire sequence lub odznaczenia zgrywa cały materiał od początku, nie działają znaczniki IN point oraz OUT point... jedeyne co wymyśliłem, to po zgraniu pierwszej godziny, zmienić taśmę i usunąć pierszą godzinę z listwy czasowej, po czym dogrywać dalej...

W trybie RT DV25 nie mam dźwięku na wyjściu, dlaczego? Wszystko działa w DV25.

Pozdrawiam


piątek, 23 czerwca 2006, 13:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Jak wyłaczysz entire sequence material bedzie zgrywany miedzy znacznikami IN/OUT z timeline'u. Jezeli w Digital Cut masz wybraną opcję Sequence Time to zgrywany to jako punkt startowy przyjmowany jest timecod z timeline'u i taki jest szukany na tasmie. Jezeli chcesz postawic punkt startowy na tasmie to zmien sobie tryb na Mark In Time.

_________________
http://www.art-fx.eu


piątek, 23 czerwca 2006, 13:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
Muchomor napisał(a):
robię wcześniej audio mix down


Generalnie nie ma potrzeby urzywania audio mixdown. To dość zgubny proces, podobnie video mixdown. Jeśli nie zachodzi jakaś szczególna potrzeba to odradzam. Jak się coś sypnie w projekcie to kłopot z odtworzeniem potem.


Muchomor napisał(a):
W trybie RT DV25 nie mam dźwięku na wyjściu, dlaczego? Wszystko działa w DV25.


A Sample Rate dźwięku jest ten sam we wszystkich śladach audio?
Idzie o to że przy zrzucie na taśmę ustawienia projektu odnośnie częstotliwości próbkowania dźwięku winny być zgodne z tym co na timeline-ie. Można to szybo sprawdzić dotyjąc ikonki sekwencji i z prawego klawisza myszy wybrać funkcję Change Sample Rate. Jeśli się coś nie zgadza Avid podejmie przeliczanie w celu ujednolicenia. Może to jest przyczyną braku odsłuchu na wyjściu (FireWire oczywiście)?


piątek, 23 czerwca 2006, 14:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL