|
Teraz jest wtorek, 26 stycznia 2021, 04:29
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Kłopot z "reverse motion"
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Kłopot z "reverse motion"
Witam
Napotkałem dziwną przeszkodę, mianowicie nie mogę użyć efektu "reverse motion" z timewarp... Po nałożeniu efektu na klip pojawia się info, że efektu nie można nałożyć... W jaki sposób można to zrobić inaczej? Lub co robię źle?
Poza tym zauważyłem, że podczas eksportu do quick time reference, w niektórych plikach zwłaszcza pojawia się kolorowy pasek widoczny zwłaszcza na białym tle... ostatnio nagrywałem kilka setek na białym i wtedy wyszło. Jakieś dwa-3 pixele od góry są koloru turkusowego. Od czego mógł się wziąć problem, nie występował raczej wcześniej.
Pozdrawiam
|
sobota, 28 października 2006, 21:10 |
|
 |
Kenzo
Aktywny bywalec
|
Muchomor napisał(a): Po nałożeniu efektu na klip pojawia się info, że efektu nie można nałożyć
Nie wiem czy akurat o to ci chodzi ale w Avidzie nie da sie nalozyc efektow z grupy timewarp na inny efekt, musisz nakladac na czysty klip, jezeli juz masz na klipie jakies efekty, to zaloz reverse motion pod nimi.
_________________ http://www.art-fx.eu
|
sobota, 28 października 2006, 21:24 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
hej
właśnie przed chwilą wpadłem na to, żeby w speed w monitorze źródłowym wpisać minus... i już działa
mam jeszcze inne pytanie, udało mi się jakoś z timeline'u zaznaczony fragment przełożyć do monitora źródłowego, ale było to w trakcie całonocnego montażu... i już nie pamiętam  a przydałoby się
dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
|
sobota, 28 października 2006, 21:55 |
|
 |
Kenzo
Aktywny bywalec
|
Muchomor napisał(a): mam jeszcze inne pytanie, udało mi się jakoś z timeline'u zaznaczony fragment przełożyć do monitora źródłowego, ale było to w trakcie całonocnego montażu... i już nie pamiętam Wink a przydałoby się
Zaznaczasz co tam chcesz na timelinie i z altem przeciagsz z monitora do binu
_________________ http://www.art-fx.eu
|
sobota, 28 października 2006, 21:59 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
nie działa, ani przez zaznaczenie in - out, ani extract, ani lift...
ok mam, nie działają te efekty po zastosowaniu opcji "collapse" na klipu z timeline'u
ale przeciąganie z altem do source monitora nie działa
|
sobota, 28 października 2006, 22:07 |
|
 |
Jarosław Barzan
Stały bywalec
Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34 Posty: 70 Lokalizacja: Brwinów
|
Najszybszy i najwygodniejszy chyba sposób na przerzucanie fragmentów sekwencji do okna playera to kombinacja Alt+C. Zaznaczamy wybrany fragment (przestrzeń) oraz jakie ślady AV nas interesują i Alt+C. Mamy to w lewym oknie. Uwaga: funkcja działa, jeśli, w setingach Interface nie jest zaznaczona funkcja - Windows Standard Alt Key Behavior, której włączenie pozwala pisać w tytularce polskimi czcionkami.
Inny sposób, jeśli chcemy, aby powyższa funkcja była na stałe włączona, to umieszczenie na klawiszach funkcji Copy to Clipboard i Clipboard Contents. Pierwsze kopiuje fragment do schowka a drugie wywołuje zawartość do monitora playera
Przeciąganie z Alt-em też działa. Łaski nie robi. Jeśli nie, to kłopocik jakiś niestandardowy.
Powodzenia!
|
niedziela, 29 października 2006, 00:23 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|