Teraz jest wtorek, 26 stycznia 2021, 04:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kłopot z "reverse motion" 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kłopot z "reverse motion"
Witam

Napotkałem dziwną przeszkodę, mianowicie nie mogę użyć efektu "reverse motion" z timewarp... Po nałożeniu efektu na klip pojawia się info, że efektu nie można nałożyć... W jaki sposób można to zrobić inaczej? Lub co robię źle?

Poza tym zauważyłem, że podczas eksportu do quick time reference, w niektórych plikach zwłaszcza pojawia się kolorowy pasek widoczny zwłaszcza na białym tle... ostatnio nagrywałem kilka setek na białym i wtedy wyszło. Jakieś dwa-3 pixele od góry są koloru turkusowego. Od czego mógł się wziąć problem, nie występował raczej wcześniej.

Pozdrawiam


sobota, 28 października 2006, 21:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Muchomor napisał(a):
Po nałożeniu efektu na klip pojawia się info, że efektu nie można nałożyć


Nie wiem czy akurat o to ci chodzi ale w Avidzie nie da sie nalozyc efektow z grupy timewarp na inny efekt, musisz nakladac na czysty klip, jezeli juz masz na klipie jakies efekty, to zaloz reverse motion pod nimi.

_________________
http://www.art-fx.eu


sobota, 28 października 2006, 21:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hej

właśnie przed chwilą wpadłem na to, żeby w speed w monitorze źródłowym wpisać minus... i już działa :)

mam jeszcze inne pytanie, udało mi się jakoś z timeline'u zaznaczony fragment przełożyć do monitora źródłowego, ale było to w trakcie całonocnego montażu... i już nie pamiętam ;) a przydałoby się

dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam


sobota, 28 października 2006, 21:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Muchomor napisał(a):
mam jeszcze inne pytanie, udało mi się jakoś z timeline'u zaznaczony fragment przełożyć do monitora źródłowego, ale było to w trakcie całonocnego montażu... i już nie pamiętam Wink a przydałoby się


Zaznaczasz co tam chcesz na timelinie i z altem przeciagsz z monitora do binu

_________________
http://www.art-fx.eu


sobota, 28 października 2006, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie działa, ani przez zaznaczenie in - out, ani extract, ani lift...

ok mam, nie działają te efekty po zastosowaniu opcji "collapse" na klipu z timeline'u

ale przeciąganie z altem do source monitora nie działa


sobota, 28 października 2006, 22:07
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
Najszybszy i najwygodniejszy chyba sposób na przerzucanie fragmentów sekwencji do okna playera to kombinacja Alt+C. Zaznaczamy wybrany fragment (przestrzeń) oraz jakie ślady AV nas interesują i Alt+C. Mamy to w lewym oknie. Uwaga: funkcja działa, jeśli, w setingach Interface nie jest zaznaczona funkcja - Windows Standard Alt Key Behavior, której włączenie pozwala pisać w tytularce polskimi czcionkami.

Inny sposób, jeśli chcemy, aby powyższa funkcja była na stałe włączona, to umieszczenie na klawiszach funkcji Copy to Clipboard i Clipboard Contents. Pierwsze kopiuje fragment do schowka a drugie wywołuje zawartość do monitora playera

Przeciąganie z Alt-em też działa. Łaski nie robi. Jeśli nie, to kłopocik jakiś niestandardowy.

Powodzenia!


niedziela, 29 października 2006, 00:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL