Teraz jest piątek, 22 stycznia 2021, 21:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 AVID XPRESS PRO HD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 13 listopada 2006, 08:49
Posty: 5
Post AVID XPRESS PRO HD
Witajcie. Nie ukrywam że Avid to dla mnie nowośc, ale ograniczenie wynikające z rozmiaru pliku to chyba pewne jaja. 8O Mam Windows XP i wszystkie dodatki jakie do tej pory powstały.

Materiał który obrabiałem wgrałem wcześniej z analogowego źródla przez Pinnacle, ale to raczej nie ma znaczenia. Jeśli Pinnacle potrafią pracować na wielkich plikach, dlaczego Avid sobie z nimi nie radzi ?

Nie odsyłacie mnie proszę do archiwum, bo tam już szukałem. Jednak ta wyszukiwarka zwraca mi albo setki róznych postów w których nic na temat, albo nie zwraca nic.

_________________
--
Paweł Sołtysik - Kraków


poniedziałek, 13 listopada 2006, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Soltys napisał(a):
Jeśli Pinnacle potrafią pracować na wielkich plikach, dlaczego Avid sobie z nimi nie radzi ?


Po prostu Avid tak ma i tyle.

Wyeksportuj sobie Quicktime Reference, a potem skonwertuj czym chcesz, np. Procoderem.

_________________
http://www.art-fx.eu


poniedziałek, 13 listopada 2006, 10:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 13 listopada 2006, 08:49
Posty: 5
Post 
Nie gniewaj się, ale to chyba nie możliwe, chyba że ta wersja Avida tak dramatycznie odbiega od wersji jaką można spotkać w TV.

_________________
--
Paweł Sołtysik - Kraków


poniedziałek, 13 listopada 2006, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
To raczej najprostsza wersja Avida, której się uzywa w TV ale inne tez maja 2GB limit.
Z drugiej strony eksportowanie avikow z avida jest raczej rzadko uzywane, bo niby po co??

_________________
http://www.art-fx.eu


poniedziałek, 13 listopada 2006, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Dokladnie... Jak chcesz miec wiecej niz 2gb wyeksportuj jako quick time kompresja animation

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


poniedziałek, 13 listopada 2006, 21:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
W ustawieniach masz możliwość wyboru :
1. 2BG
lub
2. wpisujesz maksymalny czas materiału jaki ma być wpuszczony

piszę teraz z pamięci ale o ilę się nie mylę to w opcjach CAPTURE

pozdrawiam

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


czwartek, 16 listopada 2006, 22:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
APT napisał(a):
W ustawieniach masz możliwość wyboru :
1. 2GB
lub
2. wpisujesz maksymalny czas materiału jaki ma być wpuszczony


Jemu chodziło o eksport do AVI, a nie capture.

(tak off-topic dodam tylko, że w twoim drugim punkcie i tak Avid podzieli klip na 2GB kawałki :D )

_________________
http://www.art-fx.eu


czwartek, 16 listopada 2006, 22:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Kenzo napisał(a):
(tak off-topic dodam tylko, że w twoim drugim punkcie i tak Avid podzieli klip na 2GB kawałki )


tez o tym slyszałem ale jakoś mi nie dzieli-jednym ciągiem wpuszczałem materiał dochodzący nawet do dwóch godzin :?

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


czwartek, 16 listopada 2006, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
APT napisał(a):
tez o tym slyszałem ale jakoś mi nie dzieli-jednym ciągiem wpuszczałem materiał dochodzący nawet do dwóch godzin :?


Dzieli, dzieli, jak zerkniesz do katalogu OMFI, to nie znajdziesz tam nic co ma ponad 2GB

_________________
http://www.art-fx.eu


czwartek, 16 listopada 2006, 22:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Kenzo napisał(a):
Dzieli, dzieli, jak zerkniesz do katalogu OMFI, to nie znajdziesz tam nic co ma ponad 2GB


kurcze, miałeś rację ! - sprawdziłem.

pozdrawiam

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


sobota, 18 listopada 2006, 20:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL