Teraz jest wtorek, 19 stycznia 2021, 11:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Eksport do Adobe Encore DVD 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 listopada 2006, 00:20
Posty: 19
Lokalizacja: warszawa
Post Eksport do Adobe Encore DVD
Witam,

W jaki sposób najlepiej eksportować gotowy plik z avida (wersja express) do adobe encore'a. Problem polega na tym że adobe znajduje się na innym komputerze (z avidem jest oczywiście sonic DVDit ale ten program nie jest najwyższych lotów niestety)

Próbowałem zapisać to jako uncompresed avi ale oczywiście pojawia się problem ograniczenia do 2GB (film ma 54minuty)

możecie mi jakoś pomóc ?

pozdrawiam
Konrad Janek


niedziela, 14 stycznia 2007, 21:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 stycznia 2007, 18:43
Posty: 35
Post 
Witam serdecznie,

Nie znam AVIDA, jednak to co ja bym zrobil, to podzielibym projekt na czesci i wyeksportowal jako dwa lub trzy-czesciosciowe filmy. Jako format znakomity na wejscie do Adobe Encore DVD proponuje AVI w formacie DV typu 1 lub 2. W A.E.DVD zaimportowalbym kazdy plik wideo jako asset (CTRL+I), utworzylbym timeline (CTRL+T) i polozyl na nim kazdy z plikow wideo we wlasciwej kolejnosci. Powodzenia.

_________________
-----
fish

EoM


poniedziałek, 15 stycznia 2007, 02:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 listopada 2006, 00:20
Posty: 19
Lokalizacja: warszawa
Post 
fish235 napisał(a):
Witam serdecznie,

Nie znam AVIDA, jednak to co ja bym zrobil, to podzielibym projekt na czesci i wyeksportowal jako dwa lub trzy-czesciosciowe filmy. Jako format znakomity na wejscie do Adobe Encore DVD proponuje AVI w formacie DV typu 1 lub 2. W A.E.DVD zaimportowalbym kazdy plik wideo jako asset (CTRL+I), utworzylbym timeline (CTRL+T) i polozyl na nim kazdy z plikow wideo we wlasciwej kolejnosci. Powodzenia.


tak robie kiedy używam premiera, w avidzie nie ma czegoś takiego jak DV AVI


poniedziałek, 15 stycznia 2007, 03:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
Panowie! Quick Time!!! Avid bazuje na nim. Ot cała tajemnica.


poniedziałek, 15 stycznia 2007, 23:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 listopada 2006, 00:20
Posty: 19
Lokalizacja: warszawa
Post 
Jarosław Barzan napisał(a):
Panowie! Quick Time!!! Avid bazuje na nim. Ot cała tajemnica.


to ja o tym wiem, Jak chcę przerzucić do sinic'a to daje QT reference i nie ma problemu. Jednak jak eksportowałem do QT dv to na kompie z gdzie mam encore nie jestem w stanie go otworzyć. (oczywiście mam QT zainstalowany)


wtorek, 16 stycznia 2007, 12:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Encore 2.0 CHYBA juz rozumie QT. Wczesniejsze nie rozumieja. Czyli pozostaje Ci droga przez meke czyli Avi z limitem 2GB albo QT Ref do czegos co koduje do mpg2 i potem encora.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


wtorek, 16 stycznia 2007, 18:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
kjo napisał(a):
ednak jak eksportowałem do QT dv to na kompie z gdzie mam encore nie jestem w stanie go otworzyć.


A powinno działać! Dość często przenoszę QTdv na różne PC. Te same pliki odpalane są na Mac'u. Wynika z tego, że niestety masz jakiś kłopot z konfiguracjami systemów, bądź po prosty brakiem kodeka QT Avida (do pobrania ze strony avid.com).

Możesz jeszcze próbować w opcjach eksportu z zakładką "Custom" i wybrać inny kodek QT. Niestety wprowadza to dodatkowe konwersje pliku, co może trwać.

Sro Sty 17, 2007 12:06 am
A być może mondraluje bez sensu bo nie znam Encore i ten typ kapryśny jast po prostu :)


środa, 17 stycznia 2007, 00:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Encore 1 i 1.5 nie rozumieja plikow mov. Nie jest to kwestia kodeku. Po prostu nie otwieraja mov'ow i tyle.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 17 stycznia 2007, 12:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 5 listopada 2006, 00:20
Posty: 19
Lokalizacja: warszawa
Post 
Problem rozwiązany, ale w zasadzie połowicznie ;) Ściągnąłem demo Avida na kompa na któym mam encore i zaczęło działać. Co prawda QT dv dalej nie czyta. Ale przynajmniej mogę wyeksportować reference który encore rozumie

pozdrawiam


środa, 17 stycznia 2007, 14:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL