Teraz jest piątek, 15 stycznia 2021, 22:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Plynna zmiana prędkosci - Avid Xpress 4.5 pro 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post Plynna zmiana prędkosci - Avid Xpress 4.5 pro
Czy w ow avidzie da sie zrobic plynna zmiane predkosci? kombinuje z efektami time warp ale jak sie nie myle to one maja tylko ustalone dzialanie (np od 0-100%) - fakt ze calkiem ladnie wychodza. Natomiast plynna zmiana predkosci - czy da sie to zrobic i jak? czy potrzebny jakis plugin?


środa, 7 marca 2007, 10:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
Niestety nie. Timewarp jest ograniczony mocno w XpressPro. W dużo droższym Media Composer, ten plugin działa w pełnej wersji.


środa, 7 marca 2007, 10:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post 
A to szkoda - i nie ma sposobu na to? plugin czy cos?

Oj to avidku straciles w mych oczach - coz - bardzo wazny dla mnie ten efekt.


środa, 7 marca 2007, 22:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
i wlasnie dlatego przekonuje wiekszosc do Vegas ;)


środa, 7 marca 2007, 23:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post 
Fakt - spowolnienie ma bardzo dobre - czasem go uzywam - teraz chyba czescie j bede to robil. No chyba ze ktos mi doradzi jak to robic za pomoca Avida.
Jescze jedno - czy w wersjach 5.6HD tez nie ma spowolnienia plynnego?


środa, 7 marca 2007, 23:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
No niestety też nie. Tylko Media Composer HD. Jedyny sposób to oddzielna aplikacjia do takich zadań. Istnieją programy wyspecjalizowane do takiej obróbki. Wyselekcjonowane klipy z montażu eksportuje się np. jako QuickTime, przelicza i importuje.
Kłopotliwe? No to witamy w świecie Vegas! :)


czwartek, 8 marca 2007, 00:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mozna do plynnych zwolnien uzywac, jakiegos programu do postprodukcji i jest ok... Wiadomo, reszta same zalety ;)

Pozdrawiam


środa, 18 kwietnia 2007, 10:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Plynna zmiana prędkosci - Avid Xpress 4.5 pro
A może ktoś mi podpowie jak użyć Time Warp w Aodbe CS3? Po nałożeniu efektu na fragment filmu po prostu mi go skraca. Ładnie spowalnia, płynny ruch, ale jak linia czasu dotrze do końca, to nie jest to jeszcze faktyczny koniec. Nie wiem jak to przeskoczyć :(

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


piątek, 11 kwietnia 2008, 20:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL