Teraz jest środa, 24 lutego 2021, 22:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 avid media composer... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post avid media composer...
Mam krótkie i zwięzłe pytanko...Instalując Avida Media Composer trzeba zmienić cos w samym systemie windowsa...? Caly czas mam problem z jakością obrazu wypuszczanego z Avida...chodzi nawet o marnej jakości avi. Moze problem tkwi w złej konfiguracji...GF8800, 2x3Gh, 2g ram...
z góry dziękuje :D


środa, 14 listopada 2007, 14:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Teoretycznie instalując Avid-a nie musisz zmieniać niczego w Windows. Są ustawienia które poprawiają wydajność systemu (opis na stronie avida) ale nie mają one wpływu na jakość wypuszczanego obrazu. Jeśli exportujesz materiał to najlepiej przygotuj Quick Time Reference i przerabiasz go na to co chcesz w Sorensonie.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


czwartek, 15 listopada 2007, 11:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 października 2007, 14:35
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Post 
bartolo napisał(a):
Teoretycznie instalując Avid-a nie musisz zmieniać niczego w Windows. Są ustawienia które poprawiają wydajność systemu (opis na stronie avida) ale nie mają one wpływu na jakość wypuszczanego obrazu. Jeśli exportujesz materiał to najlepiej przygotuj Quick Time Reference i przerabiasz go na to co chcesz w Sorensonie.



a jak mam nie przeliczone efekty? i malo miejsca na dysku tylko tyle na wynikowy Avi

_________________
Jacek Koltunowicz


czwartek, 22 listopada 2007, 20:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 22:34
Posty: 70
Lokalizacja: Brwinów
Post 
Avid MC czy Xpress do zapisu swoich mediów używa kodeków na bazie QuickTime. Pomimo że istnieje możliwość exportu do Avi to i tak zawracanie kijem Wisły. Jeśli jednak tak trzeba i już, to istnieją różne kodeki jakie Avid dostrzega z poziomu systemu i są też dostępne ustawienia wpływające na jakość takiego Avika.

Niestety konwersja do Avi jest masakrycznie długa. Avid jako konwerter plików to słaby pomysł. Lepiej tak jak sugerował Bartolo użyć zewnętrznej aplikacji.


czwartek, 22 listopada 2007, 22:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL