|
Teraz jest sobota, 16 stycznia 2021, 05:43
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
Dlaczego moderatorami tego pokoju są osoby nie znające AVIDu
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Dlaczego moderatorami tego pokoju są osoby nie znające AVIDu
???
pozdrawiam Muchomor
|
niedziela, 24 lutego 2008, 16:36 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
 Re: Dlaczego moderatorami tego pokoju są osoby nie znające AVIDu
Czy uważasz, że do każdego programu edycyjnego powinien być jeden moderator? Nie wspomnę o tym, że w temacie video mamy nie tylko edytory. Pozdrawiam gorąco
_________________ Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
|
niedziela, 24 lutego 2008, 19:35 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5190 Lokalizacja: Tczew
|
Wydaje mi się Muchomor że moderator forum nie musi sie znać na AVIDzie. To taki sam uczestnik forum jak inni, tylko wybrany przez administratora jako pomocnik w sprawach - nazwijmy to porządkowych, a nie jako fachowy doradca. Idea żadnego ze znanych mi forów nie zakłada z resztą istnienia takiej funkcji, co nie wyklucza że któryś z kolegów, może nawet któryś z moderatorów, jest świetnym specjalistą w danej dziedzinie. Nie dotyczy to co prawda mojej osoby, bo jestem amatorem pięknej sztuki filmowania i montażu, ale nawet ja czasem w prostych sprawach staram się pomóc kolegom. Na przykład wiem że się mówi - nie znają AVIDa  . Przepraszam za żarcik, nie gniewaj się  .
_________________ 最诚挚的问候
|
niedziela, 24 lutego 2008, 20:59 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Proponuję wniknąc w jakiś język obcy i poczytać anglojęzyczne fora i zobaczyć jak tam działa idea moderatora. Pozdrawiam  Muchomor
|
niedziela, 24 lutego 2008, 22:03 |
|
 |
Mn1s1ek
Moderator
|
No to pierwszą zje... mamy za sobą  To jak koledzy ? Ustalmy kto bierze jaki edytor. Ja mogę UMSa lub Vegasa. Avida łaskawie Wam odstąpie 
_________________ Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.
|
poniedziałek, 25 lutego 2008, 09:08 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
Biorę Premiere w wersji 6.x, Procoder, Workshop i Photoshop. Na tych programach zjadłem jak to się mówi zęby  Obawiam się, jednak, że nas tych aktywnie udzielających się w wypowiedziach jest zbyt mało by nawet ze wszystkich zrobić moderatorów dla poszczególnych aplikacji  Pozdrawiam gorąco
_________________ Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
|
poniedziałek, 25 lutego 2008, 17:32 |
|
 |
Mn1s1ek
Moderator
|
Fiu fiu - jaki chętny  A mówiąc poważnie - oto definicja MODERATORA (Wikipedia): "Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej lub na forum. Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni. Moderatorzy dbają o przestrzegania zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych." Wg mnie - nic dodać i nic ująć. Skoro kolega trafił na Forum, na którym Moderatorzy są jednocześnie specjalistami w swojej dziedzinie to chwała im za to. Nie jest to jednak wymóg ani tym bardziej reguła. Definicja precyzuje to jasno i klarownie. Pozdrawiam Niefachowy Moderator 
|
poniedziałek, 25 lutego 2008, 17:51 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
definicja z wikipedii to wiesz, raczej dotyczy kłótni na czatach omletowych  osobiście to podoba mi się idea, którą podchwycili moderatorzy wyżej, że potrafią ocenić na czym się znają i starać się odpowiedzi udzielać szczegółowo i precyzyjnie, bo to jest najważniejsze... No ale co kraj to obyczaj więc już nie będę męczyć buły...  Pozdrawiam
|
czwartek, 28 lutego 2008, 17:08 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Muchomor, wiec nie męcz  . Może podejmiesz się moderacji forum avid? Ja tez zgadzam się z pozostałymi osobami - moderator jest raczej porządkowym, niż guru w dziedzinie. Nikt nie zna się na wszystkim, ale to nie jest powód, żeby inni nie mieli miejsca w którym mogliby sobie podyskutować.
|
czwartek, 28 lutego 2008, 19:50 |
|
 |
GrassHoppeR
Moderator
|
Muchomor napisał(a): Dlaczego moderatorami tego pokoju są osoby nie znające AVIDu ??? dlatego, że wśród moderatorów nie ma osób znających AVIDu ? pozdrawiam
czwartek, 28 lutego 2008, 20:02 |
|
 |
TOKKSA
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51 Posty: 1053 Lokalizacja: WADOWICE
|
A ja myślę że porostu ktoś się tutaj obraził....Były wybory, prawda i ....no sami rozumiecie. Poza tym nikt nikomu nie płaci za moderowanie wiec trudno szukać fachowców chcących udzielać sie za free...
_________________ Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana
http://www.tokksa.pl http://www.tokksa.pl/wild.php http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall
http://vimeo.com/tokksa http://vimeo.com/tokksawild/videos
|
czwartek, 28 lutego 2008, 22:15 |
|
 |
Mn1s1ek
Moderator
|
TOKKSA napisał(a): (...)Poza tym nikt nikomu nie płaci za moderowanie wiec trudno szukać fachowców chcących udzielać sie za free... Jak to nikt nie płaci ? Mamy przecież pensję miesięczną + procent od każdego skasowanego postu + premię od każdego napisanego postu. Dodatkowo raz w roku wczasy na Minorce 
|
piątek, 29 lutego 2008, 11:30 |
|
 |
andrzej_men
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30 Posty: 451 Lokalizacja: Poznań
|
myślę że ten najlepszy poczuł się niedoceniony ... śmiech i żart ... tyle na temat
_________________ ...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą... 2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz
|
niedziela, 21 grudnia 2008, 09:43 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40 Posty: 1327 Lokalizacja: Warszawa
|
Idea moderatora-znawcy jest piękna i dobrze byłoby kogoś takiego mieć. Skoro Rada Nadzorcza nie ma nic przeciwko pozostaje tylko czekać na jakiegoś ochotnika.
|
niedziela, 21 grudnia 2008, 15:27 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
|
Uważam osobiście, że moderatorem lepszym będzie ktoś, kto na bieżąco śledzi życie na forum, odpowiada, poprawia, gdyż niemal bez przerwy na nim siedzi - od moderatora, który jest specjalistą w wybranym temacie, lecz zaglądając tu tylko czasami nie śledzi życia na forum. Wyraźnie widać, że moderatorami zostali ludzie z największymi ilościami postów, które świadczą o ich aktywności.
|
poniedziałek, 22 grudnia 2008, 11:40 |
|
 |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|