|
Teraz jest poniedziałek, 18 stycznia 2021, 06:09
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Kto pracuje na Avidzie w Macintoshu?
Autor |
Wiadomość |
Anna_K
Bywalec
Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 12:38 Posty: 15 Lokalizacja: Częstochowa
|
 Kto pracuje na Avidzie w Macintoshu?
Witam,
Kto z Was pracuje na Avidzie w Macu? Czy lepiej działa niż na PC pod Windowsem? Jakie wrażenia i jaka wydajność pracy? Jest różnica? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
|
niedziela, 6 kwietnia 2008, 02:27 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Kto pracuje na Avidzie w Macintoshu?
Dużo zależy od tego jakie komputery masz oprócz tej stacji na której pracujesz... Inny sytem plików, nowe problemy  Podobno na maca najlepsza była wersja meridian... Teraz prym wiedzie windowsowa wersja, ale tutaj z kolei jest kiepski dosyć system operacyjny, chociaż osobiśie nie mam z nim problemów, kolejne stanowisko to mac, osx oparty na BSD, to inna filozofia pracy. dość mam Micro$oftu pozdrawiam Muchomor
|
sobota, 24 maja 2008, 13:16 |
|
 |
Anna_K
Bywalec
Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 12:38 Posty: 15 Lokalizacja: Częstochowa
|
Dzięki. Muchomor, ja myślę o zmianie na Maca już od dłuższego czasu, mam dość Windowsa i ciągłych niespodzianek. Myślę o Imacu z najlepszymi parametrami i FCS, o Avida pytam, bo na nim narazie pracuję, ale jeśli praca na Final Cut będzie lepsza to już w tym zostanę. Chodzi mi o niezawodność systemu i cichą pracę komputera a w Windowsie i Avidzie często pojawiają się błędy. Nie posiadam stacji dedykowanej Avidowi, ale dobry sprzęt, który i tak gdy osiąga swą pełna moc chodzi jak odkurzacz. Chodzi oczywiście o ogólny komfort pracy ... Muszę tylko się upewnić czy na Imacu FC Studio pójdzie bezproblemowo. Pozdrawiam
|
środa, 28 maja 2008, 02:09 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Hej Co do tego, czy Final Cut będzie działać na iMacu najlepiej zadzwoń sobie do Cortlandu, ale nie sądzę aby był jakiś problem, to natywny program apple'a i powinien działać wszędzie. Co do avidu i win xp, u mnie działa bezproblemowo, nigdy nie miałem problemów, ale fakt komputer trochę szumi  Pozdrawiam Muchomor
|
czwartek, 29 maja 2008, 10:04 |
|
 |
ASM
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 25 kwietnia 2007, 13:36 Posty: 207 Lokalizacja: Częstochowa
|
Jako, że na PC pracowałem w AL to na mac pro postanowiłem również zapodać avida. Niestety jakoś mi nie podszedł. Działać, działa ale wydajniej pracuje mi się w FCP i ten program jednak polecam. Jako ciekawostkę podam iż avid liquid (bo tego tylko używałem na PC) działa na maku pod parallels całkiem nieźle 
|
czwartek, 29 maja 2008, 11:54 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
avid liquid to inna bajka...
|
piątek, 30 maja 2008, 01:35 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|