Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 04:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Avid - czy można spróbować? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 13:07
Posty: 47
Lokalizacja: wrocław
Post Avid - czy można spróbować?
Witam!
Pracuję montując filmy w Adobe Premiere CS3. Wiem, że większość profesjonalistów pracuje na Avidzie. Czy jest możliwość ściągnięcia wersji testowej tego programu? Chciałbym spróbować pracy w Avidzie, zobaczyć różnice itp ale przecież żeby to zrobić nie będę kupował pełnej wersji programu z licencją. Istnieje wersja trial?

_________________
Canon XL1s, Sony HDR-FX1E, marzy mi się EX1
Adobe Premiere CS4, Sony Vegas Pro 8, uczę się Final Cut
After Effects CS4, Cinema 4d


poniedziałek, 16 czerwca 2008, 16:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5193
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Avid - czy można spróbować?
http://www.avid.com/freedv/index.asp
To była (jest) jedyna wersja która spełniała rolę triala. Teraz jeszcze można spotkać w necie jej download, ale nie wiem jak z kluczem. Musisz spróbować. Avid Free był (jest) przystosowany tylko do SD i uboższy od pozostałych wersji, ale przy zachowaniu "klikologii" pozostałych programów z tej rodziny.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 16 czerwca 2008, 17:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 13:07
Posty: 47
Lokalizacja: wrocław
Post Re: Avid - czy można spróbować?
ściągnąłem triala ale faktycznie na początku instalacji wymagany jest klucz... niestety z plikami instalacyjnymi nie ma...

_________________
Canon XL1s, Sony HDR-FX1E, marzy mi się EX1
Adobe Premiere CS4, Sony Vegas Pro 8, uczę się Final Cut
After Effects CS4, Cinema 4d


wtorek, 17 czerwca 2008, 22:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2008, 16:42
Posty: 43
Post Re: Avid - czy można spróbować?
Avida mozesz pobrac ze stronki avid.com zakladka downloads i to media composer i xpress pro tylko bedziesz mial problem z ich urochomieniem bo sa w nich jakies dongle!


środa, 18 czerwca 2008, 15:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL