Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 04:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Dzielenie klipu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Dzielenie klipu
Witam. Jak ustawić pref. Avida MC 2.6, aby przy przechwytywaniu dzielił materiał na ujęcia.
Dzięki.


wtorek, 14 października 2008, 19:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Dzielenie klipu
Hej

z menu settings -> Capture -> DV&HDV Options zaznaczasz jak na pliku,
możesz dodać same lokatory, lub od razu tworzyć subklipy, lokatory będą w całym pliku, dodatkowo subklipy obok jeśli zaznaczysz "both"

Pozdrawiam
Muchomor


Załączniki:
forum.gif
forum.gif [ 10.25 | Przeglądane 3091 razy ]
środa, 15 października 2008, 01:21
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Re: Dzielenie klipu
Serdeczne dzięki za pomoc.


środa, 15 października 2008, 06:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Re: Dzielenie klipu
No niestety. Zrobiłem jak napisałeś i nic. Nadal zgrywa materiał w jednym kawałku.


środa, 15 października 2008, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Dzielenie klipu
Może masz nagrany w jednym kawałku? Jeśli w trakcie nagrywania stopowałeś, to działa wtedy bez problemu, robi Ci w binie i subklipy i wrzuca wszystko jako jeden. Nie miałem z tym problemu ani w xpress pro, ani w media composer 2.x i teraz w 3.0...
Jakie źródło, tzn. z jakiej kamery... Deck dobrze skonfigurowałeś?

Pozdrawiam
Muchomor


środa, 15 października 2008, 14:10
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Re: Dzielenie klipu
Materiał z kamery Canon HV 30. Na kasecie jest ok. 280 ujęć.
Deck:


Załączniki:
Untitled-1 copy.jpg
Untitled-1 copy.jpg [ 59.72 | Przeglądane 160 razy ]
środa, 15 października 2008, 14:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Dzielenie klipu
Hej

Teoretycznie ta kamera powinna tak działać, jak na wklejonym przez Ciebie pliku... spróbuj jeszcze zmienić deck na canona z hdv w opisie. Poza tym to okienko capture, które Ci wkleiłem wcześniej musi być tak zaznaczone i tyle.
Zupgrejduj sobie avid do nowszej wersii gdzieś czytałem, że starsza może nie obsługiwać tej kamery. http://www.avid.com/register/mcsoft_cpr ... sion=win28


Załączniki:
forum2.gif
forum2.gif [ 11.02 | Przeglądane 3033 razy ]
środa, 15 października 2008, 15:40
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post Re: Dzielenie klipu
Sprawdz czy masz ustawiona date i godzine w kamerze. To byl problem np. w AL (Avid Liquid).


środa, 15 października 2008, 15:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Dzielenie klipu
jesli nie ma daty i godziny to wtedy jest problem w kazdym sofcie :D

PS. jak MC sobie radzi z Timecode Break? czy tak samo długo mu schodzi zgranie nastepnego ujęcia jak w FCP?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 15 października 2008, 17:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Re: Dzielenie klipu
Data i godzina ustawione są ok.
Gdzie sprawdzić ustawienie Timecode Break?


środa, 15 października 2008, 18:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Dzielenie klipu
croolick: w MC działa to sprawnie i szybko...
fxfilms: w opcjach capture i na górze tego ekranu ;)


środa, 15 października 2008, 19:41
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL