|
|
|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 18:16
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Jaki to efekt????????? proszę o pomoc
Autor |
Wiadomość |
blanx
Nowy
|
 Jaki to efekt????????? proszę o pomoc
Moje pytanie może będzie banalne ale próbowałem już tego szukać na necie i nic... chciałbym dokupić efekt do avida, który mogę tylko opisać bo nazwy, nawet potocznej nie znam. Wygląda to tak jakby filmowana twarz była pod wodą albo jakąś nawet gęściejszą cieczą - a kadr od przodu. Widać tylko twarz bo reszta głowy rozpływa się. Widziałem to już na różnych teledyskach, ale nie wiem gdzie i pod jaką nazwą tego szukać. Bardzo proszę o pomoc i to jak najszybciej. Z góry dzięki
|
wtorek, 21 października 2008, 16:19 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
 Re: Jaki to efekt????????? proszę o pomoc
Sztuka montażu to kunszt swobody zrealizowania dowolnego efektu samemu, chociażby zupełnie innymi metodami, ale tak, by rezultat był jak najbardziej zbliżony do zamierzonego. Naprawdę nic nie sprawia takiego spokoju, jak świadomość nieograniczonej swobody fantazjowania w montażu tylko na podstawie widzianego przykładu. Efekty jakie chcemy uzyskać w większości dobrych programów do edycji video ograniczają się jedynie wielkością wyobraźni, a do takich programów z pewnością należy AVID. Odpowiednio wyciągnięty w czasie konkretny falujący wodą transition dokonany na masce z łagodną winietą w centrum twarzy i jest. Do tego się dochodzi treningami najlepiej metodami prób i błędów, więc niech nie dziwi Cię brak natychmiastowych odpowiedzi. Pozdrawiam gorąco
_________________ Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
|
czwartek, 23 października 2008, 17:34 |
|
 |
kazikmaly
Aktywny bywalec
Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47 Posty: 812 Lokalizacja: Łódzkie
|
efekty się tworzy a nie kupuje 
_________________ Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.
|
czwartek, 23 października 2008, 17:37 |
|
 |
dzordz
Nowy
|
Wszystko fajnie, ale jak dorobić bombelki??? Hi hi 
|
poniedziałek, 15 grudnia 2008, 00:50 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|