Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 14:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 AMC 3 i AMC 2.6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post AMC 3 i AMC 2.6
Witam. jakie są istotne różnice pomiędzy Avid Media Composer 2.6, a wersją 3.0?
Pozdrawiam


środa, 29 października 2008, 13:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AMC 3 i AMC 2.6
Hej

Jest nowe DNA, mojo dx i nitris dx integrowane z komputerem PC lub MAC przez złącze pci-express. Jest przez to niesamowicie szybki, w ogóle MC3 został zoptymalizowany pod platformy wielordzeniowe i wieloprocesorowe.
Bez DNA zauważyłem... szybciej renderują się efekty, większość efektów jest RT, zmieniły się dwie ikonki, w efektach pojawił się "generator": jest osadzanie timecodu, oraz Subcap do dodawania podpisów. Poza tym jak zwykle działa rewelacyjnie ;) Pracuję na materiale HD 1920x1080;35Mbps z sony EX3 na MacBooku Pro 2,4GHz;4MB L2;8600GT;4GB-RAM;160GB5200rpm

Pozdrawiam
Muchomor


czwartek, 30 października 2008, 02:22
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Re: AMC 3 i AMC 2.6
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Może wiesz jak odzyskać projekt z folderu Attic? Pisałem o tym w wątku niżej ale nikt nie odpisał...
Pozdrawiam


piątek, 31 października 2008, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AMC 3 i AMC 2.6
Hej

Wchodzisz do Attic do folderu z interesującym Cię projektem, tam masz nazwy binów, ten z ostatnim numerem to modyfikowany ostatnio, kopiujesz go do schowka, po czym wklejasz do folderu z projektem nad którym pracujesz. Po odpaleniu systemu będziesz miał nowy bin o tej samej nazwie, którą zaznaczyłeś w attic razem z innymi binami w superbinie.

Pozdrawiam
Muchomor


piątek, 31 października 2008, 14:13
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2008, 16:20
Posty: 52
Post Re: AMC 3 i AMC 2.6
Dzięki. Jest tylko jeden kłopot. Gdzie jest Attic? Avid nie wygenerował takiego foldera. I jeszcze jedno z innej beczki: z jaką rozdzielczością należy przechwytywać materiał DV?
Dzięki


piątek, 31 października 2008, 15:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL