Teraz jest niedziela, 17 stycznia 2021, 18:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Avid media composer 3 błąd 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Avid media composer 3 błąd
Witam,
zainstalowałem avida media composera 3 i chce go uruchomić ale w czasie "odpalania" po psostu wyskakuje błąd i avid się zamyka,
z tym że ciekawostka jest taka że gdy odpalę windowsa w trybie awaryjnym avid się odpala w całości :) ale w awaryjnym nie mam dźwięku więc na taki kompromis iść nie mogę :D nawet zainstalowałem system na nowo i ciągle to samo

pozdrawiam.


środa, 18 marca 2009, 15:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid media composer 3 błąd
jaka wersja composera? 3.ile? , jaka konfiguracja sprzętu, na 90% masz wielowątkową kartę graficzną, czego avid nie lubi i trzeba wyłączyć w sterownikach nvidii... no chyba, że masz ati...

Pozdro
Muchomor


czwartek, 19 marca 2009, 00:10
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Jest to Avid media composer 3.0

Zbytnio się nie znam na sprzęcie mam Nvidii GeForce 8500 GT


czwartek, 19 marca 2009, 08:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 czerwca 2005, 11:03
Posty: 14
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Ja ma bardzo podobny problem.
Wersja Avida próbowałem 3, próbowałem 2,7 efekt ten sam.
Otóż:

Pojawia się błąd że aplikacja nie może zostać zainicjowana (0x0000000d)
natomiast po różnych kombinacjach nie uzyskuje już nawet tego błędu. skończyło sie na tym że program wczytuje sie do pamięci bez splash screen (widać to w menadżerze procesów) i po chwili znika.

Sprzęt to
CPU: AMD2800,
GFX: NVidia 5900FX
SND: NVidia SoundStorm

ja sie domyślam jest to chyba wybitnie niereferencyjny sprzęt dla tego środowiska, jednak nie wierze żeby było az tak kapryśne.

Na innym słabszym komputerze działa ale to wątpliwa przyjemność to działanie.

użyłbym innego oprogramowania gdyby nie to ze posiadam już wszystko w formacie MXF a tego jest kilka godzin.

_________________
Podczas uruchamiania programu wystąpił błąd, w razie problemów przeczytaj pomoc lub skontaktuj się z sprzedawcą lub farmaceutą, gdyż stężenie wariatów na metr kwadratowy przekroczyło normy unijne.


czwartek, 16 kwietnia 2009, 20:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Cytuj:
ale w awaryjnym nie mam dźwięku więc na taki kompromis iść nie mogę


Witam

A spróbuj wyłączyć kartę muzyczną w systemie lub biosie(jeśli masz zintegrowaną). Avid czasami ma też tu swoje upodobania i pomaga wymiana karty muzycznej na płycie na Creativa.
Pozdrawiam
Artur


czwartek, 16 kwietnia 2009, 21:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 czerwca 2005, 11:03
Posty: 14
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Wyłączenie w systemie spowodowało powrócenie do błędu 0000001d :)
A co do biosu to trochę potrwa, ino montaż bez karty dźwiękowej może sie źle skończyć :)

W każdym razie czy stary SoundBlaster PCI 128 będzie kompatybilny?

_________________
Podczas uruchamiania programu wystąpił błąd, w razie problemów przeczytaj pomoc lub skontaktuj się z sprzedawcą lub farmaceutą, gdyż stężenie wariatów na metr kwadratowy przekroczyło normy unijne.


czwartek, 16 kwietnia 2009, 21:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post Re: Avid media composer 3 błąd
stary SoundBlaster PCI 128 będzie kompatybilny?-tego niestety nie wiem :)


czwartek, 16 kwietnia 2009, 22:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 czerwca 2005, 11:03
Posty: 14
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Juz sprawdzono, bez karty dźwiękowej nadal błąd 0x000001D.
z karta USB - to samo.

Sa jakies polecenia diagnostyczne, uruchamiające program z czymś okrojonym cy jak? bo chce zbadać gdzie jest problem?

_________________
Podczas uruchamiania programu wystąpił błąd, w razie problemów przeczytaj pomoc lub skontaktuj się z sprzedawcą lub farmaceutą, gdyż stężenie wariatów na metr kwadratowy przekroczyło normy unijne.


czwartek, 16 kwietnia 2009, 22:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Pobierz sobie ze strony Avida, trial 14 dniowy wersji 3.5.1


piątek, 8 maja 2009, 11:35
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Operator G.C napisał(a):
Zbytnio się nie znam na sprzęcie mam Nvidii GeForce 8500 GT


Obstawiałbym tę kartę. Wiem, że Avid nie lubił wszelkich kart z dopiskiem GT (czyli tych podkręconych jak mniemam).
Popróbuj różnych sterowników - nie koniecznie najnowszych. Ja sporo ich sprawdziłem zanim moja 7600GT zaczęła działać. Na jednych się uruchomił ale nie działał podgląd, na innych się nie uruchamiał - ale w końcu się udało.
Oczywiście niekoniecznie to musi być to :).


piątek, 8 maja 2009, 19:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 maja 2009, 10:42
Posty: 4
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Witam. Mam problem z avid xpress dv 3.5. przy odpalaniu pojawia sie komunikat o braku audio, po zaakceptowaniu tej dziwnej sytuacji program zaczyna sie odpalac po czym przestaje działać. mam kartę nVidia 9600M GT.
próbowałem wyłączyć sterownik w systemie ale to nie pomogło, co jeszcze mogę zrobić?
dzięki pozdrawiam


środa, 20 maja 2009, 15:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 czerwca 2009, 20:58
Posty: 2
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Też mam problem bo zainstalowałem już wszystkie składniki Composera 3.0 i tez wyskakuje ten sam błąd. Zakmnij i tyle. Mam 8600 GT. próbowałem już szperać w ustawieniach tej karty ale nic się nie zmienia..

I jak to włączyć?

Proszę o jakies konstruktywne rady


wtorek, 23 czerwca 2009, 21:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 czerwca 2009, 20:58
Posty: 2
Post Re: Avid media composer 3 błąd
mekow23 napisał(a):
Witam. Mam problem z avid xpress dv 3.5. przy odpalaniu pojawia sie komunikat o braku audio, po zaakceptowaniu tej dziwnej sytuacji program zaczyna sie odpalac po czym przestaje działać. mam kartę nVidia 9600M GT.
próbowałem wyłączyć sterownik w systemie ale to nie pomogło, co jeszcze mogę zrobić?
dzięki pozdrawiam


mekow miałem ten sam problem z xpressem. Polegało to na tym, że karta była zintegrowana z systemem, a avid ma duże wymagania... Dokupiłem Mayę (nową kartę dźwiękową) i uruchomił się jak po maśle :wink:


wtorek, 23 czerwca 2009, 21:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 maja 2009, 10:42
Posty: 4
Post Re: Avid media composer 3 błąd
Dzięki za radę blanks. A jaką kartę dźwiękową do lapsa byś polecił? pozro


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 09:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL