Teraz jest czwartek, 18 października 2018, 02:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Avid Białe preview 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Avid Białe preview
Witam chciałem się nauczyć tego programu więć ściągnąłem narazie wersje 30-dniowa avida media composera 4.0 ze stronki, kupiłem kompa Core 2 quad , EP45-UD3, 4 GB RAM , Gygabyte GTS 250 i avid nie działa mam biały ekran czy da się coś zrobić, poprostu nie chce juz pracować na premierze bo już mam dość tej męczarni...

http://img169.imageshack.us/i/avidos.jpg/


sobota, 10 października 2009, 23:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Białe preview
Hej

Pobierz referencyjny sterownik do grafiki i zainstaluj. Chyba do ge force także 182.65.
Przeinstaluj QuickTIme

Pozdrawiam
Muchomor


sobota, 10 października 2009, 23:20
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Re: Avid Białe preview
wiesz co za bardzo nie rozumiem co napisałeś :)
jaki mam pobrac i skąd ?


sobota, 10 października 2009, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Białe preview
sterowniki do geforce zalecane przez avid...

a quicktime ze strony apple


sobota, 10 października 2009, 23:37
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Re: Avid Białe preview
ok quick time się ściąga , ale gdzie ja znajde taka liste sterowników ??


sobota, 10 października 2009, 23:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Białe preview
Zainstaluj najpierw QT, napisz którą wersję sterowników masz do geforce? I czy przy uruchamianiu pojawiają się jakieś komunikaty z błędami?

Pozdrawiam
Muchomor


sobota, 10 października 2009, 23:46
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Re: Avid Białe preview
Błędów nie ma,
a wersja to 7.15.11.8250


sobota, 10 października 2009, 23:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Białe preview
Zainstaluj quicktime, poza tym powiedz jaki plik importujesz? Spróbuj jakiś mov, dla avidu natywnym kontenerem jest mov...

Później podnieś wersję sterowników do jakiejś ponad 182.50, spróbuj najnowsze... u mnie działało na 191

Pozdrawiam
Muchomor


niedziela, 11 października 2009, 00:12
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Re: Avid Białe preview
ok miałeś racje widzi mi movy ale jak mam teraz przerabiać to na MOvy ???

jak importuje to ładuje mi audio a potem długo video jak 2 h materiał wrzucić to nie wyróbka


niedziela, 11 października 2009, 00:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Białe preview
Hej

Wszystkie nowe media po prostu wgrywaj już do composera... a te które masz, to na próbę sobie wrzuć w system, względnie ściągnij z sieci np. mpeg stremclip i nim skonwertuj media do formatu PAL DV 25 MOV, lub RAW DV i te pliki importuj do composera, tak czy owak import avi trwa długo, ale jak już przerobisz sobie media do codeców Avidowych (dlatego to tyle trwa bo on konwertuje je do natywnego formatu) będzie szybko stabilnie i przyjemnie :)

W import settings wybierz "DV 25 420" dla formatu SD w PALu

W tymże okienku możesz zaznaczyć wiele plików na raz, zrób to odpal import i wyśpij się dzisiaj, jutro poedytujesz :)

Pozdrawiam
Muchomor


niedziela, 11 października 2009, 00:54
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 października 2008, 08:27
Posty: 37
Post Re: Avid Białe preview
Masz jakiegoś e-booka jakiś podręcznik do tego czy coś ??


niedziela, 11 października 2009, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Białe preview
w głowie :)

jak coś to pisz

W folderze gdzie zainstalował się program są pdfy z manualem.
Ja się kiedyś nauczyłem przeklikując cały program.

Pozdrawiam
Muchomor


niedziela, 11 października 2009, 22:02
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL