Teraz jest niedziela, 27 maja 2018, 19:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 24 stycznia 2010, 11:37
Posty: 42
Post Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
Witam wszystkich!!! Mam do szacownego grona użytkowników oprogramowania AVID takie pytanie.Jaka jest znacząca różnica między AMC ,a AXPHD.Z góry dziękuję za odpowiedź


niedziela, 24 stycznia 2010, 11:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
Xpress Pro Hd już nie ma, można sobie kupić tylko Media Composera, ewentualnie jest chyba jeszcze opcja na upgrejd z Xpress Pro hd do mc, warto to zrobić, bo od wersji 3.5 MC jest bardzo dobre wsparcie dla wieloprocesorowości i kompatybilnych kart quadro... w skrócie renderuje się x10 szybciej niż na xpressie, poza tym ilość maksymalnych ilości ścieżek, fluid motion, stabilizacja trochę różnic jest...

Pozdrawiam
Muchomor


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 09:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
mozesz mi napisac co daje quadro pod composerem ?


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 10:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
już Ci pisałem...


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 10:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
no wlasnie jakos nic nie pokrywa sie z rzeczywistoscia, bo quadro jest swietne ale z zupelnie innej "parafii" niz tutaj wypisujecie, cale to wsparcie systemow montazowych to jeden wielki mit, lacznie z elemental acceleratorem, ktory jest szybko ale chyba w porownaniu do cor2duo 1.8


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
mylisz się... jesteś z tego co czytam specjalistą od adoba, ale od avida nie... i nie mam tu na myśli wsparcia liczenia do h264 z uzyciem CUDY...


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
no nie znam sie na avidzie ale go zainstalowalem bo wyszla najnowsza wersja, mala byc taka hiper szybka i swietna i gdyby tak bylo zostawilbym adoba na rzecz avida bo mi jest wszystko jedno na czym montuje o ile jest to szybkie i stabilne

nie widze zadnej roznicy w pracy po wsadzeniu quadro zamiast radeona zwyklego i stad sie dopytuje, znajomy kupil teraz dsa i composera i tez sie zastanawia jak to poulepszac, ale o ile ja moge sobie kupic pare kart quadro i robic przez pol roku testy to agencja reklamowa nie ma na to czasu i pieniedzy


poniedziałek, 25 stycznia 2010, 12:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
Degenerado napisał(a):
no nie znam sie na avidzie ale go zainstalowalem bo wyszla najnowsza wersja, mala byc taka hiper szybka i swietna i gdyby tak bylo zostawilbym adoba na rzecz avida bo mi jest wszystko jedno na czym montuje o ile jest to szybkie i stabilne

Nie znam nikogo, kto poznał MC bardzo szybko, zaraz po zainstalowaniu .... po roku czasu intensywnej pracy - to się zgodzę. Skoro dobrze pracuje Ci się na Adobe, po co zawracasz kijem Wisłę ?? 8O

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


wtorek, 26 stycznia 2010, 02:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
nigdy nie jest tak dobrze zeby nie moglo byc lepiej, zawsze testuje wszystko co wychodzi zeby sobie przyspieszyc i zwiekszyc wygode w pracy, nie jestem jakos przypisany ani nie mam sentymentu do adoba, po prostu na ten moment nic lepszego nie widzialem, jesli wyjdzie avid ktory jest 30% szybszy, wsadze do neigo 2xquadro i to jeszcze da dopal 10% przy korecie kolorow na przyklad to z miejsca sie na niego przesiade, nauka nie jest dla mnie klopotem. problem jest z tymi wszystkimi opiniami, ficzerami, wydajnoscia itp (nie tylko composera) , rzeczywistosc dosc brutalnie to wszystko weryfikuje i mam dziwne przeczucie ze wiekszosc osob tutaj swoje opinie opiera nie na tym co ma tylko na tym co chcialaby miec i o czym czytala marketingowe wyziewy producentow


wtorek, 26 stycznia 2010, 03:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
Zawsze może być lepiej i każdy by chciał, żeby dany produkt spełnił WSZYSTKIE jego wymagania. Jest to jednak UTOPIA. Jak widzę, jesteś w komfortowej sytuacji, bo możesz sobie pozwolić na testowanie różnych rozwiązań. Nie wszyscy jednak tak mogą, ponieważ muszą zmontować materiał w ściśle określonych ramach czasowych. Nie ma tutaj czasu na testy, bo klient czeka ... Osobiście nauczyłem się tego, że skoro producent podaje mi gotowe rozwiązanie, to z niego korzystam - nie chcę/mogę być betatesterem, bo nie mam na to czasu. A każdy będzie twierdził o wyższości jego produktu nad konkurencją - normalka. Jeżeli ktoś pracuje na danym rozwiązaniu/programie, i mu on wystarcza, to nie musi przechodzić na inne programy. Każdy wypracowuje sobie swój "workflow". Z drugiej strony pracując od długiego czasu na jakimś programie, przesiadka na inny spowoduje, że większość rzeczy będzie robił duuużo dłużej.
Myślę, że forum nie powinno być miejscem na opinie typu, który program jest lepszy, a miejscem, gdzie można podzielić się wiedzą na temat konkretnych możliwości, problemów danego rozwiązania.

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


wtorek, 26 stycznia 2010, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
"Jak widzę, jesteś w komfortowej sytuacji, bo możesz sobie pozwolić na testowanie różnych rozwiązań. Nie wszyscy jednak tak mogą, ponieważ muszą zmontować materiał w ściśle określonych ramach czasowych"

tak sie sklada ze oddaje materialy do telewizji non stop i dlatego testuje rozne rozwiazania zeby przyspieszyc i zoptymalizowac kazdy etap swojej roboty

"Myślę, że forum nie powinno być miejscem na opinie typu, który program jest lepszy, a miejscem, gdzie można podzielić się wiedzą na temat konkretnych możliwości, problemów danego rozwiązania."

to powiedz mi na przyklad skad sie masz diowiedziec ktory softwareowy encoder jest najlepszy ? kazdy producent napisze ze oczywiscie jego produkt, tylko tutaj na forum mozna po czesci zweryfikowac informacje a i tak najbezpieczniej jest sprawdzic to samemu bo pomijajac kilku fachowcow to zdecydowana wiekszosc swoje opinie opiera na filmikach reklamowych, tego co gdzies 5 prz 10-te wyczyta na innych forach lub www itp.


wtorek, 26 stycznia 2010, 19:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
"skad sie masz diowiedziec ktory softwareowy encoder jest najlepszy ?"
Może mnie trochę źle zrozumiałeś, ale jako mocno zrażony do większości polskich for, myślałem raczej o przepychankach, który to soft jest najlepszy, bo reszta to g...... Oczywiście nie należy tego generalizować. Nie ma nic lepszego, jak samemu to sprawdzić, ale nie przesiadać się "co chwilę" z Adobe na Avida... na Ediusa .... na Ulead-a .... / czysta retoryka, nie umniejszając żadnemu produktowi /. Wymiana doświadczeń, a w zasadzie pokazanie kierunku, jest jak najbardziej OK. Należy pamiętać, że każdy, kto zawodowo zajmuje się tymi sprawami, ma utarte swoje ścieżki i trudno mu z nich zrezygnować. Jeżeli się posiada skonfigurowany system oraz drugi, na którym można testować - sympatyczna sytuacja ... jeszcze tylko czas ...

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


wtorek, 26 stycznia 2010, 20:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
no niestety czas to jest to czego zawsze brakuje na to nic nie wymyslimy, mozemy tylko robote przyspieszac


środa, 27 stycznia 2010, 14:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
Degenerado napisał(a):
no niestety czas to jest to czego zawsze brakuje na to nic nie wymyslimy, mozemy tylko robote przyspieszac

Jedno "ale" ... roboty nie da się przerobić ... takie stare indiańskie przysłowie :wink: Ja do tego dorosłem :oops:

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


środa, 27 stycznia 2010, 18:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 24 stycznia 2010, 11:37
Posty: 42
Post Re: Avid Media Composer a Avid Xpress Pro HD
Muchomor napisał(a):
Xpress Pro Hd już nie ma, można sobie kupić tylko Media Composera, ewentualnie jest chyba jeszcze opcja na upgrejd z Xpress Pro hd do mc, warto to zrobić, bo od wersji 3.5 MC jest bardzo dobre wsparcie dla wieloprocesorowości i kompatybilnych kart quadro... w skrócie renderuje się x10 szybciej niż na xpressie, poza tym ilość maksymalnych ilości ścieżek, fluid motion, stabilizacja trochę różnic jest...

Dzięki Muchomor za odpowiedź,właśnie takiej rzeczowej oczekiwałem


środa, 27 stycznia 2010, 21:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL