Teraz jest sobota, 20 października 2018, 04:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Długi crawl jak zrobić ? AVID ogranicza długość tekstu. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2008, 21:11
Posty: 282
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Długi crawl jak zrobić ? AVID ogranicza długość tekstu.
Cześć, jest możliwośćzrobienia dłuższego crawla ? Mam tekst ok 1,5 strony A4 w rozmiarze czcionki ok 10 i chciałbym zrobić crowla w AVID'zie ale niestety nie mogę wrzucić tekstu do jednej linii , nie mogę rozciągnąć tekstu do jednej linii , AVID ma jakieś ograniczenia ? Używam innego softu, wypuszczam avika z crowlem, zaciągam do AVIDA, fukcją picture-in-picture cropuję górę i zostaje sam crowl no ale potrzebuje do tego inny program tj EDIUS;a a chciałbym zrobić to w AVIDZIE bo przyspieszyło by mi to pracę, jest to możliwe ?

_________________
Sony PMW-EX1R 16GB SxS, 16GB SanDisk Extreme Class 10 i Class 6, 32GB SanDisk Ultra II SDHC KATA CC-195 SWIT S-8U62 Samsung P2770HD Toshiba 32LV733 Windows 7 64bit EDIUS 5 Sony Vegas 9.0c i fajny krawat!
http://www.multi-media.com.pl


niedziela, 14 marca 2010, 23:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Długi crawl jak zrobić ? AVID ogranicza długość tekstu.
Hej

Jeśli w title tool już Ci się nie mieści, kliknij na tekście i wybierz "promote to marquee" odpali się bardziej skomplikowany titler, tam bez kłopotu dasz radę

Pozdrawiam
Muchomor


poniedziałek, 15 marca 2010, 14:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2008, 21:11
Posty: 282
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Re: Długi crawl jak zrobić ? AVID ogranicza długość tekstu.
O dzięki sprawdzę to, tam są chyba templatki nawet z crowlem, będę w firmie to sprawdzę.
Pozdrawiam i licze, że tam zmiesci sie wiecej tekstu.

_________________
Sony PMW-EX1R 16GB SxS, 16GB SanDisk Extreme Class 10 i Class 6, 32GB SanDisk Ultra II SDHC KATA CC-195 SWIT S-8U62 Samsung P2770HD Toshiba 32LV733 Windows 7 64bit EDIUS 5 Sony Vegas 9.0c i fajny krawat!
http://www.multi-media.com.pl


poniedziałek, 15 marca 2010, 18:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 30 stycznia 2010, 19:05
Posty: 10
Post Re: Długi crawl jak zrobić ? AVID ogranicza długość tekstu.
Można też zwyczajnie podzielić tekst na części i ułożyć jeden nad drugim na timeline. Przy zachowaniu tej samej długości utrzymasz to samo tempo przesuwania.

J.


poniedziałek, 15 marca 2010, 22:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2008, 21:11
Posty: 282
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Re: Długi crawl jak zrobić ? AVID ogranicza długość tekstu.
Ale przy długim programie, długim Crawlu jest to dość niewygodne i czasochłonne a tego niestety nie ma za dużo :)

_________________
Sony PMW-EX1R 16GB SxS, 16GB SanDisk Extreme Class 10 i Class 6, 32GB SanDisk Ultra II SDHC KATA CC-195 SWIT S-8U62 Samsung P2770HD Toshiba 32LV733 Windows 7 64bit EDIUS 5 Sony Vegas 9.0c i fajny krawat!
http://www.multi-media.com.pl


wtorek, 16 marca 2010, 01:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL