Teraz jest czwartek, 24 maja 2018, 21:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Avid Media Composer 5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Avid Media Composer 5
Hej

Niebawem nowy Composer, z nowinek natywna obsługa plików REDowskich przez AMA (downscalowane do HD), natywna obsługa Apple Pro Res 422, h264, plików z Canona i AVCHD,
miksowanie na timelinie różnych formatów, rozdzielczości i klatkarzy...
Do odglądu HD wystarczy teraz niedrogie MXO2 mini! A obsługa Proresa umożliwi zgrywanie 422 z deckilnka i aji... wtyczki RTAS do dźwięku i inne ciakwostki ...

Pozdrawiam
Muchomor


poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 12:56
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 30 stycznia 2010, 19:05
Posty: 10
Post Re: Avid Media Composer 5
Jak na Avida to można mówić o rewolucji. Dopuszczają aby ich sztandarowy produkt do edycji obsługiwał obcy hardware?! (Matrox) Toż to profanacja!! :)))

Jakże miło że istnieje konkurencja.

J.


poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 22:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Media Composer 5
to już drugie urządzenie matroxa, pierwsze działa z composerem już od chyba dwóch lat Matrox MXO, pierwszy odgląd HD spoza stajni avid...

Pozdro :)
Muchomor


wtorek, 13 kwietnia 2010, 11:23
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid Media Composer 5
Dokładniejsze informacje: http://www.avid.com/US/products/Media-Composer-Software

Dostępność od 10 czerwca.

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


wtorek, 13 kwietnia 2010, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Media Composer 5
Już jest :)


piątek, 11 czerwca 2010, 00:26
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid Media Composer 5
Tylko trzeba zamówić i działać :wink:

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


piątek, 11 czerwca 2010, 10:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avid Media Composer 5
Już dziarsko śmiga, działa na jednym timelinie materiał w DnxHD, AVCHD z Canona 5D, oraz 4K z REDA (dwa ostatnie linkowane przez AMĘ) Te smartoolsy trochę dziwne i n początku niepokojąco defaultowoo działają, da się wyłączyć, malutki timecode koło linijki jest spoko. Pojawiła się korekcja koloru w spocie z symfonii... Ale na maczku w zakładce memory Composer ciągle widzi 2GB...

Pozdro
Muchomor


piątek, 11 czerwca 2010, 19:42
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid Media Composer 5
Rozumiem, że wziąłeś wersję "download". Ja poczekam na Box. Ale miło słyszeć, że działa :wink:

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


piątek, 11 czerwca 2010, 19:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL