Teraz jest piątek, 22 stycznia 2021, 21:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 czerwca 2009, 13:48
Posty: 35
Post przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
jakis czas temu pojawił sie problem
przy zrzucie hv 30 do adiva co 10 sek pojawia sie stop klatka nie ma dzwieku -wszystko to trwa sek lub 2 a pozniej leci dalej
probowałem zainstalowac avida na nowo -dalej to samo
na visa i windows movie maker jest ok - nie ma tego

co to moze byc ?


środa, 21 kwietnia 2010, 18:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
Wcześniej wszystko było OK i nagle tak się stało ? Nic nie doinstalowałeś ? Która to wersja ? Sprawdziłeś ustawienia w Capture settings ?

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


środa, 21 kwietnia 2010, 21:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 czerwca 2009, 13:48
Posty: 35
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
ustawienia capture:
player : IEEE 1394 NTSC
codecs set:
video compress MPEG2 frame rate 29.97
data rate 10000 kbit/sec

to sie stało po dlugim nieuzywaniu avida,doinstalowałem wczesniej jakis qtime181 do mp4 i kilka programow do zmiany formatu video emicsoft mts i total video converter


środa, 21 kwietnia 2010, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
tu chyba chodzi o liquida nie o composera...? btw. jest ich jeszcze kilka...

Pozdrawiam
Muchomor


środa, 21 kwietnia 2010, 23:34
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 czerwca 2009, 13:48
Posty: 35
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
tak chodzi o avida liqiud 7.2
pozdrawiam


środa, 21 kwietnia 2010, 23:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 czerwca 2009, 13:48
Posty: 35
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
sytuacja z lini frontu wyglada tak:
połozyłem nowy sys xp sp2
nowe sterowniki graficzne
fddshow,ac3
nowego adiva + upgrate 4345 sciagniete ze strony producenta
odpaliłem program ustawiłem w setings ten sam codec do zrzutu co na lini moznatowej,podłączyłem kamere ,zaczynam zrzut....
i kur..... znow to samo - po 10 sek czarny obraz przez 2 sek pozniej idzie... po okolo 1/2 min znow czarny obraz i avid pokazuje zamiast ''play''
'' unknow state'' w oknie zrzutu :roll:

odpaiłem viste i windows movie makera -tam wszystko ok dziala

macie jakies pomysły?
ide spac nie mam siły


czwartek, 22 kwietnia 2010, 03:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
1/Przenieś wątek do "Pinnacle Edition".
2/ Liquid nie lubi dodatkowych kodeków w systemie
3/Nie instaluj NAJNOWSZYCH sterowników do grafiki, a tylko te, które są zalecane/sprawdzone, moga być nawet stare... szukałbym przyczyny w grafice

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


czwartek, 22 kwietnia 2010, 18:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 czerwca 2009, 13:48
Posty: 35
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
prosze wiec admina o przeniesienie watku.
zmieniam kodeki fddshow na .... no wlasnie jakich kodeków uzywacie do avida?
chodzi mi o

prosze o odpowiedz kolegów lub kolezanki ,ktorzy urzywaja avid liqiud 7.2 pod windowsem xp
z gory dziekuje


p.s znalazlem cos takiego :
http://software.informer.com/getfree-av ... ime-codec/
z tej strony sciagac wszystko i instalowac?


czwartek, 22 kwietnia 2010, 20:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
Nie bardzo rozumiem po co chcesz cokolwiek / kodeki / doinstalowywać do Liquid-a ? Pracowałem na tym oprogramowaniu od wersji 4 / Silver / do wersji 7.2 / Chrome XE / i NIDGY niczego nie instalowałem. Nie było potrzeby instalacji czegokolwiek ponad to, co jest zawarte w instalacji Liquida. Hmmm...

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


czwartek, 22 kwietnia 2010, 21:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 czerwca 2009, 13:48
Posty: 35
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
dzis rozebrałem kompa na czesci pierwsze
okurzyłem wyczysciłem '' pogłaskałem '' po obudowie
złozyłem odpaliłem podłączyłem kamere zaczynam zrzut i wiecie co
działa !
nie instalowałem nic po prostu go wyczysciłem
dzieki wszystkim za pomoc !

pozdrawiam


Ostatnio edytowano sobota, 24 kwietnia 2010, 03:36 przez lukas09, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 23 kwietnia 2010, 18:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: przy zrzucie hv 30 do avida co 10 sek jest freeze frame
Istnieje możliwość, że było coś nie tak na złączu karty grafiki lub / jeśli używasz / kontrolera FireWire. Jeżeli pomogło to miłe - miłej edycji.

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


piątek, 23 kwietnia 2010, 19:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL