Teraz jest niedziela, 21 października 2018, 15:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Avis Xpress pro "No audio" 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2009, 19:05
Posty: 26
Lokalizacja: Szczyrzyc, Kraków
Post Avis Xpress pro "No audio"
witam proszę o pomoc mam problem przy włączaniu Avida wyskakują dwa komunikaty obraz jest ale dźwięku zero czym to może być spowodowane?? systemem ?? mam Windowsa 7, kartą dźwiękową ??

Pozdrawiam
Gerard


Załączniki:
Przechwytywanieq.JPG
Przechwytywanieq.JPG [ 16.74 | Przeglądane 1179 razy ]
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 24.88 | Przeglądane 113 razy ]
sobota, 25 grudnia 2010, 14:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avis Xpress pro "No audio"
Hej

Tak, brakiem lub niekompatybilnością karty muzycznej, poza tym Xpress to trochę zabytek nie możesz przejść na Media Composer?

Jeśli masz dwie karty w systemie, przełącz je w mikserze windowsowym...

Pozdrawiam
Muchomor


środa, 29 grudnia 2010, 02:59
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2009, 19:05
Posty: 26
Lokalizacja: Szczyrzyc, Kraków
Post Re: Avis Xpress pro "No audio"
witam dzięki za odpowiedź dostałem ten program od znajomego i chce się trochę zapoznać z avidem.
przedtem robiłem w pinnacle trochę w adobe.

mam karte zintegrowaną
Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
jaką bym musiał kupić karte żeby mi to działało ?

Pozdrawiam


środa, 29 grudnia 2010, 13:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avis Xpress pro "No audio"
Hej

Okienko dialogowe wygląda jak z jakiejś nowej wersji windowsa, nie wiem czy wista czy 7 bo wyłączam to zawsze, ale xpress pro to zabytek, composer powinien z tą kartą działać bez kłopotu... xpress kilka lat temu zniknął i pozostał tylko media composer jeśli dopiero robisz przymiarki do tego systemu edycyjnego to wejdź sobie tutaj http://forms.avid.com/forms/mctrial i pobierz sobie najnowszą wersję 5.0.3 composera, jest w nim tyle usprawnień od czasu xpressa, że szkoda gadać...

Pozdrawiam
Muchomor


czwartek, 30 grudnia 2010, 00:35
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2009, 19:05
Posty: 26
Lokalizacja: Szczyrzyc, Kraków
Post Re: Avis Xpress pro "No audio"
Dzięki już ściągnąłem dźwięk działa bez problemu, teraz mam mały problem bo nie wykrywa mi magnetowidu (sony PVW-2650P) i nie mogę nic zrzucić na PC


wtorek, 11 stycznia 2011, 21:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Avis Xpress pro "No audio"
Hej

Do podłączenia magnetowidu potrzebne jest mojo lub adrenalina względnie canopus oraz sterowanie przez RS-422, do sterowania potrzebujesz z kolei translatora z RS-232 (masz taki port w komputerze... w starszych i stacjach roboczych jest) do RS-422 czyli takie w jakim komunikują się magnetowidy.
Możesz też zastosować przelotkę z USB na RS422 polskiego producenta... teraz nie pamiętam firmy ale gdyby co to mogę jutro sprawdzić ;) za około 250zł netto.

Gdy już masz RS'a jest konieczny, (sterowanie i timecode) to po nim rozpoznajesz magnetowid, podajesz sobie przez coś tam sygnał jak nie masz mojo, to może canopus advc 110 da radę, lub jakiś inny tańszy przetwornik AD/DA powinien zadziałać gdy wepinesz go normalnie przez Fire Wire a sterujesz maszyną przez RS422.

Możesz też sterować maszyną w avidzie mając kartę decklinka z RS422.

Pozdrawiam
Muchomor


środa, 12 stycznia 2011, 01:25
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2009, 19:05
Posty: 26
Lokalizacja: Szczyrzyc, Kraków
Post Re: Avis Xpress pro "No audio"
sorki że tak późno odpisuje, udało mi się podłączyć magnetowid kupiłem canopus 110 ale mogę tylko zgrywać przez inny program bo avid MC go nie widzi

pozdrawiam


niedziela, 17 kwietnia 2011, 23:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL