Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 03:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Avid i Red Giant 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 19:58
Posty: 11
Post Avid i Red Giant
Po i instalacji Avid Studio nie ma wtyczek RED GIANT co jest grane czy ktoś spotkał sie z takim problemem


niedziela, 3 lipca 2011, 14:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Avid i Red Giant
mam ten sam problem jak to dodać i Vitascena 2 też nie działa ciekawe czemu niby wszystko sie instaluje ale wtyczek brak w programie.
Kto wie jak zaradzić temu problemowi

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


niedziela, 3 lipca 2011, 16:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 19:58
Posty: 11
Post Re: Avid i Red Giant
Instalowałem na WIN 7 PRO 32 i 64 i nic. Pracowałem tyle lat na AP podkusiło mnie wrócić do PINACCLE. Rozmawiałem z technikiem z pomocy technicznej Avid
powiedział że te wtyczki są tylko głęboko ukryte w menu.Wydane pieniądze a program kiszka Patch wydany też nic nie daje


niedziela, 3 lipca 2011, 17:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Avid i Red Giant
ja mam problem tylko z wtyczkami reszta działa ok.
Więc gdzie szukać w programie te wtyczki????

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


niedziela, 3 lipca 2011, 18:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 19:58
Posty: 11
Post Re: Avid i Red Giant
Po prostu nie działają a sami nie wiedzą jak to naprawic


niedziela, 3 lipca 2011, 20:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 19:58
Posty: 11
Post Re: Avid i Red Giant
Przeszukałem cały program niestety natomiast instalują sie na dysku


niedziela, 3 lipca 2011, 20:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Avid i Red Giant
tak są zainstalowane ale jak je połączyć z programem ????

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


niedziela, 3 lipca 2011, 21:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 19:58
Posty: 11
Post Re: Avid i Red Giant
Dzisiaj człowiek z obsługi technicznej AVID obiecał się tym zająć ma do mnie dzwonić Wreszcie zauważyli ten problem pozostaje czekać


poniedziałek, 4 lipca 2011, 17:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Avid i Red Giant
i jak coś wiadomo w sprawie problemów AVIDA czy nadal cisza????

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


czwartek, 7 lipca 2011, 08:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 7 lipca 2011, 17:21
Posty: 5
Post Re: Avid i Red Giant
Panowie, brak jest w każdym z pluginów jednego pliku, poradziłem sobie zwyczajnie kopiując je z pluginów dostarczonych do pinnacla14 i wszystko działa. Ale swoją drogą to dali ciała...


czwartek, 7 lipca 2011, 17:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Avid i Red Giant
może byś dokładniej opisał czego i gdzie brakuje????????

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


czwartek, 7 lipca 2011, 19:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 7 lipca 2011, 17:21
Posty: 5
Post Re: Avid i Red Giant
Otwieramy program files
w katalogu avid, katalog studio w nim katalog plugins,
dalej katalog RTFx w nim znajdziemy katalogi z poszczególnymi pluginami
, a w nich brakuje plików KLFPro_PLK, ToonItRoto_PLK, Trapcode3DStroke_PLK, TrapcodeParticular_PLK, TrapcodeShine_PLK


czwartek, 7 lipca 2011, 21:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 19:58
Posty: 11
Post Re: Avid i Red Giant
Można prosić o te pliki na email?


czwartek, 7 lipca 2011, 21:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 7 lipca 2011, 17:21
Posty: 5
Post Re: Avid i Red Giant
można wślij mi adres są to małe pliki xml, więc przejdą od razu wszystkie


czwartek, 7 lipca 2011, 21:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1534
Post Re: Avid i Red Giant
Czy w 100%-tach otrzymałeś w ten sposób te pliki ? .
Cytuj:
zwyczajnie kopiując je z pluginów dostarczonych do pinnacla14 i wszystko działa

pozdrawiam "jacek007" .

_________________
Obrazek


czwartek, 7 lipca 2011, 22:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL