|
|
|
Teraz jest piątek, 15 stycznia 2021, 22:48
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
Autor |
Wiadomość |
cypis66
Nowy
|
 Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
Witam,
Posiadam Avid Studio i nie mogę sobie poradzić z końcowymi napisami typu "lista płac" W edytorze napisów próbowałem dodawać ruch od dołu strony, ale niestety to nie działa do końca jak powinno.
Ktoś ma pomysł, jak to zrobić? Ewentualnie jakieś darmowe narzędzie do prostych napisów, zapisujące w formacie nieskompresowanym?
|
niedziela, 24 lipca 2011, 21:05 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
A więc robisz to tak:
Wstawiasz jakiś pusty tytuł na oś czasu. Następnie klikasz go dwukrotnie i w polu tekstowym wpisujesz tekst. Przejście do następnej linii dajesz normalnie enterem. Potem wybierasz zakładkę "Ruch" a następnie kategorię "wyróżnienie". W zakładce tej wybierasz styl "zwijanie" ze strzałką skierowaną do góry i gotowe. Aby ostatnie linie tekstu wyszły całkowicie poza ekran daj na końcu pola tekstowego parę pustych linii, dzięki temu całość tekstu wyjedzie ci poza ekran.
|
niedziela, 24 lipca 2011, 21:57 |
|
 |
kurant
Nowy
|
U mnie po kliknięciu w ikonkę "T" - nowy tytuł, niestety nic się nie dzieje. Mogę dodawać jedynie przykładowe tytuły. Niestety w przykładowych tytułach zakładka "Ruch" jest pusta - nie posiada żadnych opcji. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? A może coś nie tak robię? Proszę o pomoc.
|
poniedziałek, 15 sierpnia 2011, 22:37 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Możesz spróbować zainstalować najnowsze sterowniki do kart graficznej, zwłaszcza jeśli masz GeForce. Jeśli to nie pomoże spróbuj reinstalacji programu bo u mnie takiego problemu nie ma
|
wtorek, 16 sierpnia 2011, 11:39 |
|
 |
zajaczek_k
Nowy
|
Może ktoś z Was wie, jak zrobić napisy rosyjskie (cyrylica) w Avidzie 5? Po przestawieniu windowsa na rus i klawiatury, avid wkleja mi zamiast napisów, znaki zapytań przykładowo. Szukam info szukam i nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc
|
środa, 24 sierpnia 2011, 12:58 |
|
 |
mstmst
Aktywny bywalec
|
Spróbuj użyć wirtualnej klawiatury lub zainstaluj rosyjskie czcionki http://www.webpc.pl/czcionki/index44-0-27.html
|
czwartek, 25 sierpnia 2011, 01:47 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|