Teraz jest wtorek, 22 maja 2018, 19:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2010, 19:34
Posty: 5
Post Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
Witam,

Posiadam Avid Studio i nie mogę sobie poradzić z końcowymi napisami typu "lista płac" W edytorze napisów próbowałem dodawać ruch od dołu strony, ale niestety to nie działa do końca jak powinno.

Ktoś ma pomysł, jak to zrobić? Ewentualnie jakieś darmowe narzędzie do prostych napisów, zapisujące w formacie nieskompresowanym?


niedziela, 24 lipca 2011, 21:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 24 lipca 2011, 15:07
Posty: 26
Post Re: Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
A więc robisz to tak:

Wstawiasz jakiś pusty tytuł na oś czasu. Następnie klikasz go dwukrotnie i w polu tekstowym wpisujesz tekst. Przejście do następnej linii dajesz normalnie enterem. Potem wybierasz zakładkę "Ruch" a następnie kategorię "wyróżnienie". W zakładce tej wybierasz styl "zwijanie" ze strzałką skierowaną do góry i gotowe. Aby ostatnie linie tekstu wyszły całkowicie poza ekran daj na końcu pola tekstowego parę pustych linii, dzięki temu całość tekstu wyjedzie ci poza ekran.


niedziela, 24 lipca 2011, 21:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 lipca 2011, 00:05
Posty: 2
Post Re: Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
U mnie po kliknięciu w ikonkę "T" - nowy tytuł, niestety nic się nie dzieje. Mogę dodawać jedynie przykładowe tytuły. Niestety w przykładowych tytułach zakładka "Ruch" jest pusta - nie posiada żadnych opcji. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? A może coś nie tak robię?
Proszę o pomoc.


poniedziałek, 15 sierpnia 2011, 22:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 24 lipca 2011, 15:07
Posty: 26
Post Re: Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
Możesz spróbować zainstalować najnowsze sterowniki do kart graficznej, zwłaszcza jeśli masz GeForce. Jeśli to nie pomoże spróbuj reinstalacji programu bo u mnie takiego problemu nie ma


wtorek, 16 sierpnia 2011, 11:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2011, 12:55
Posty: 2
Post Re: Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
Może ktoś z Was wie, jak zrobić napisy rosyjskie (cyrylica) w Avidzie 5? Po przestawieniu windowsa na rus i klawiatury, avid wkleja mi zamiast napisów, znaki zapytań przykładowo.
Szukam info szukam i nie mogę znaleźć.
Z góry dziękuję za pomoc


środa, 24 sierpnia 2011, 12:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1069
Post Re: Avid Studio - napisy końcowe - jak zrobić?
Spróbuj użyć wirtualnej klawiatury lub zainstaluj rosyjskie czcionki http://www.webpc.pl/czcionki/index44-0-27.html


czwartek, 25 sierpnia 2011, 01:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL