Teraz jest sobota, 20 października 2018, 07:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Problem z dźwiękim podkładu muzyki przy tworzeniu menu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 26 września 2011, 18:33
Posty: 2
Post Problem z dźwiękim podkładu muzyki przy tworzeniu menu
Witam !
Jestem początkującym użytkownikiem Avid Studio. Na dzień dzisiejszy testuję wersję trial.
Do tej pory używałem Pinnacle Studio, ale czytając komentarze o możliwościach Avid
Chciałem przed zakupem trochę potestować nowość. Oto mój problem:
Utworzyłem film:
1 Timeline - foto
2 Timeline - film z kamery
3 Timeline - podkład muzyczny
W filmie z kamery wyłączyłem dźwięk za pomocą poziomu głośności w każdej ze scen (Timeline 2).Przy podglądzie całości otrzymałem efekt taki jak zamierzałem. Problem pojawił się przy tworzeniu Menu dysku. Utworzyłem menu główne i podrzędne. Dopasowałem rozdziały i kiedy próbowałem testować działanie rozdziałów okazało się, że nie słychać podkładu muzycznego za to słychać orginalny dźwięk ze ścieżki filmowej. Działanie rozdziałów jest prawwidłowe. Próbowałem wyłączenie dźwięku na Timeline2 (z filmem) jako całość. Ten sam efekt. Znalazłem regulacje audio i udało mi się wyłączyć dźwięk ze ścieżki filmowej, ale nadal nie słychać
podkładu muzycznego. Co ciekawe, wracam do edycji filmu i podczas podglądu jest efekt taki jaki chcę. Przy oknie tworzenia menu, na dole
brakuje ścieżki z podkładem muzycznym. Szukałem jakichś info na forum, ale nie znalazłem.
Może jest to wina wersji testowej a może nie kliknąłem w jakieś okienko?
Czy ktoś miał podobny problem.
Pracuję na Vista 64 z uaktualnieniem on line, nie mam zastrzeżeń do prędkości działania itp.
Proszę o szybką pomoc ze względu na czas trial.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Tomek


poniedziałek, 26 września 2011, 19:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 26 września 2011, 18:33
Posty: 2
Post Re: Problem z dźwiękim podkładu muzyki przy tworzeniu menu
Problem rozwiązał się prawie sam. Wgrałem update do ver. 1.1 i otworzyłem projekt filmu. Wykonałem menu i wszystko zaczęło grać.


środa, 28 września 2011, 15:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL