Teraz jest piątek, 19 października 2018, 11:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Avid Studio - różne problemy i ich rozwiązania 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 2 sierpnia 2011, 11:21
Posty: 8
Post Avid Studio - różne problemy i ich rozwiązania
Witam. Zamierzam zainstalować na stałe Avid Studio. Na razie pracuję na wersji próbnej. Jest z nią pewien problem: projekt nie widzi tytułów, napisów. Wstawiam na ścieżkę napis, mogę go edytować - to akurat przebiega bez problemów. Jednak podczas podglądu projektu - napisów nie widać, tak samo jak na wypalonej, gotowej płycie. Po prostu system nie widzi napisów, mimo, że są umieszczone na osi. Czy ktoś spotkał się z takim problemem w Avidzie?


czwartek, 29 września 2011, 07:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 2 sierpnia 2011, 11:21
Posty: 8
Post Re: Avid Studio - różne problemy i ich rozwiązania
I kolejny problem (i nie wiem, czy to normalna cecha programu, czy jest jakaś usterka) - otóż system nie emituje ścieżki dźwiękowej podczas edycji klipu. Przy podglądzie klipu w normalnym tempie na osi czasu - wszystko jest OK, ale jeśli chcę poklatkowo wyszukać punkt cięcia klipu, to dźwięku już nie ma (idealnie działa to w Pinnacle, a w Avidzie już nie). Sprawa dość uciążliwa, bo czasami trzeba przyciąć klip np. w określonej części utworu lub dialogu.


czwartek, 29 września 2011, 07:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Avid Studio - różne problemy i ich rozwiązania
Dźwięk działa tak samo ale tu jet też możliwość odłączenia dźwięku i działania na samym wideo bez ingerencji w dźwięk wszelkie zwolnienia czy też przyspieszenia filmu, a dźwięk jest stały i płynny poczytaj instrukcję tam jest wszystko dokładnie opisane.

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


czwartek, 29 września 2011, 09:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 27 grudnia 2011, 20:03
Posty: 1
Post Re: Avid Studio - różne problemy i ich rozwiązania
witam, dlaczego AvidStudio nie chce zaimportować animacji (ruchoma ramka z czarnym tłem) .mov z kodekiem PNG gdzie np inne animacje w JPEG czy innym kodekiem w .mov idą bez problemu? po przerobieniu PNG na inny kodek importuje sie ale nie mogę sobie poradzić z kanałem alpha czyli wstawieniem w czarne tło np zdjecia.


wtorek, 27 grudnia 2011, 20:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Avid Studio - różne problemy i ich rozwiązania
Oyster napisał(a):
I kolejny problem (i nie wiem, czy to normalna cecha programu, czy jest jakaś usterka) - otóż system nie emituje ścieżki dźwiękowej podczas edycji klipu. Przy podglądzie klipu w normalnym tempie na osi czasu - wszystko jest OK, ale jeśli chcę poklatkowo wyszukać punkt cięcia klipu, to dźwięku już nie ma (idealnie działa to w Pinnacle, a w Avidzie już nie). Sprawa dość uciążliwa, bo czasami trzeba przyciąć klip np. w określonej części utworu lub dialogu.



Polecam poważnie się zastanowić na tym programem, tak wiem jest po polsku i oferuje masę dodatków ale jest to jeden z bardziej spierdzielonych softów do edycji, ma masę błędów technicznych , dziwne komunikaty, zanikający podkład dźwiękowy, wahania dźwięku po renderingu, poważne błędy przy authoringu.
Nie polecam.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


środa, 28 grudnia 2011, 00:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 24 lipca 2011, 15:07
Posty: 26
Post Re: Avid Studio - różne problemy i ich rozwiązania
pawelvideo napisał(a):
Polecam poważnie się zastanowić na tym programem, tak wiem jest po polsku i oferuje masę dodatków ale jest to jeden z bardziej spierdzielonych softów do edycji, ma masę błędów technicznych , dziwne komunikaty, zanikający podkład dźwiękowy, wahania dźwięku po renderingu, poważne błędy przy authoringu.
Nie polecam.


Program jest dobry ale dla ludzi zajmujących się montażem amatorsko np. na potrzeby YouTube - tak jak ja. Wtedy te błędy aż tak nie przeszkadzają. Ale jeśli ktoś ma zamiar używać programu zawodowo to lepiej wybrać stabilniejszy soft.


piątek, 13 stycznia 2012, 19:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL