Teraz jest wtorek, 22 maja 2018, 08:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Usuwanie przejść w Avid Studio 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Usuwanie przejść w Avid Studio
Od paru miesięcy mam Avid Studio i czasami żałuję ,że kupiłem. Do tej chwili posługiwałem się Pinakle 12 + .Zafundowałem sobie Avid i co chwilę mam jakiś problem mam instrukcję – jest dołączona w jako PDF do oprogramowania. Wydrukowałem ma dokładnie 452 jest też polski help.
Albo program nie ma takiej funkcji albo instrukcja jest do kitu.
Moje pytanie jest takie:
Robię „pokaz slajdów” powiedzmy wstawiam na oś czasu 100 zdjęć .Pomiędzy pierwsze 20 wstawiłem przejście „A” ,pomiędzy następne 20 wstawiłem przejście „B” ,pomiędzy pozostałe wstawiłem przejście „C” , no i rozmyśliłem się i chcę usunąć te przejścia – to znaczy „C” – jak to zrobić „za jednym zamachem” - pojedynczo no to każde trzeba zaznaczyć i usuń – szukam funkcji zaznacz „n” przejść i usuń - no i niestety ,albo nie potrafię albo nie wiem albo Avid tak potrzebnej funkcji nie ma .
Jest jeszcze inny problem jak zmienić naraz czas trwanie przejścia np. w 10 przejściach jednocześnie ?


środa, 12 października 2011, 18:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Usuwanie przejść w Avid Studio
Z jednym się zgadzam z Tobą:
jhruhr napisał(a):
Od paru miesięcy mam Avid Studio i czasami żałuję ,że kupiłem.

Fakt, to był błąd. Nie znajdziesz w Avid takich "ulepszeń" ten program służy jako narzędzie do montażu filmów, nie prezentacji domowych slajdów. Jest mnóstwo lepszych dla Ciebie programów, z których z pewnością był byś zadowolony. Popatrz na Photo DVD Maker albo Media Impression, takiego programu zapewne szukasz.


środa, 12 października 2011, 21:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 30 września 2011, 17:35
Posty: 5
Post Re: Usuwanie przejść w Avid Studio
Witam
ad 1. Nie znalazłem rozwiązania. Zgadzam się, że taka funkcja powinna być zaimplementowana.
ad 2. Aby ustawić czas przejścia dla wielu obiektów jednocześnie należy je zaznaczy, a potem kliknąć prawym przyciskiem (wskazując 1 z zaznaczonych elementów) i wybrać: Dostosuj czas trwania


piątek, 14 października 2011, 15:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 19 października 2009, 21:29
Posty: 35
Post Re: Usuwanie przejść w Avid Studio
zastawiam się nad "mądrością" i znajomością programu Avid Studio przez S_naf.
Co ten "specjalista" wie na temat montażu filmów ?


czwartek, 19 kwietnia 2012, 00:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL