Teraz jest wtorek, 22 maja 2018, 19:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Avid NewsCutter 9.0.3 / 8.0.2 - problem podczas włączania. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2012, 23:48
Posty: 3
Post Avid NewsCutter 9.0.3 / 8.0.2 - problem podczas włączania.
Witam wszystkich, nie wiem czy taki temat był poruszany ale nie wiem co wpisać w wyszukiwarce, a po za tym szukam rozwiązania cały dzień... Ale co do tematu - chciałem sprawdzić trial programu avid newscutter, najpierw ściągnąłem wersje 9.0.3, i kiedy wybrałem opcje trial, program zaćżął się włączać i pokazał się błąd - http://imageshack.us/photo/my-images/36/avidbd.jpg/ nastepnie ściągnąłem wersje 8.0.2 i to samo, ściągnąłem najnowsze sterowniki i nic... Mam win 7-32, karta -GeForce GTS 450, procek 4-rdzeniowy. Bardzo prosze o pomoc bo mam coś pilnego do zrobienia, z góry wielkie dzięki :)


sobota, 7 stycznia 2012, 23:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid NewsCutter 9.0.3 / 8.0.2 - problem podczas włączania.
Sejwer napisał(a):
chciałem sprawdzić trial programu

Sejwer napisał(a):
prosze o pomoc bo mam coś pilnego do zrobienia

Hmmm...
Z tego co widzę to:
-OS jest niekompatybilny
-karta grafiki jest niekompatybilna
- drivery do grafiki nie wiadomo jakie

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


niedziela, 8 stycznia 2012, 18:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2012, 23:48
Posty: 3
Post Re: Avid NewsCutter 9.0.3 / 8.0.2 - problem podczas włączania.
Czyli avid nie działa na win 7? A może da się to jakoś oszukać? Bo nie bardzo mi sie chce zmieniać windowsa teraz ;/. A sterowniki ściągnąłem z oficjalnej strony nvidia.


niedziela, 8 stycznia 2012, 20:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Avid NewsCutter 9.0.3 / 8.0.2 - problem podczas włączania.
Sejwer napisał(a):
Czyli avid nie działa na win 7

Działa bezproblemowo w najnowszej wersji. Potrzebny jest W7Pro64.
Sejwer napisał(a):
sterowniki ściągnąłem z oficjalnej strony nvidia.

Sterowniki najlepiej zainstalować dedykowane / niekoniecznie najnowsze /, które są na płycie instalacyjnej.
Sejwer napisał(a):
może da się to jakoś oszukać?

Może i się da. Potestuj i sprawdź.

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


poniedziałek, 9 stycznia 2012, 16:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL