Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 19:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Avid- dźwięk 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 31 marca 2012, 08:04
Posty: 10
Lokalizacja: TCzew
Post Avid- dźwięk
Witam

Posiadam program AVID STUDIO 1.1 i nie wiem w jaki sposób np do pokazu zdjęć dostosować dźwięk tak aby dopasować do pokazu ( pokaz zajmuje 10min a muzyka 7min) Czy istnieje możliwość dopasowania ścieżki dźwiękowej do pokazu? Próbowałem dopasuj wpisałem czas ale niestety to nic nie daje :?


sobota, 31 marca 2012, 08:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 24 lipca 2011, 15:07
Posty: 26
Post Re: Avid- dźwięk
Nie wiem co dokładnie chcesz zrobić z tym dźwiękiem, można np. spowolnić odtwarzanie klipu muzycznego co w rezultacie wydłuży czas odtwarzania. Żeby to zrobić:
1. Klikasz prawym myszki na klip z muzyką na osi czasu a następnie wybierasz "szybkość" -> "dodaj".
2. Następnie zaznacz opcję "rozciąganie" i kliknij "ok".
3. Na koniec kliknij jeszcze raz prawym na muzykę i wybierz "dostosuj czas trwania" i wpisz czas trwania twojej muzyki


sobota, 31 marca 2012, 22:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 19 października 2009, 21:29
Posty: 35
Post Re: Avid- dźwięk
"dostosowanie" czasu trwania dźwięku do czasu trwania "obrazu" w żadnym przypadku jest nie możliwe bez ingerencji w częstotliwość dźwięku.
Co to może spowodować:Nienaturalność dźwięku.Zastanów się na takim problemem:
Pan "Z " opisuje zdjęcia przez 3 minuty.My pokazujemy zdjęcia przez 6 minut.i chcemy by opowiadanie trwało 6 minut
akie są możliwości:
1 "pociąć" ---czyli porobić przerwy w opowiadaniu pana Z i rozsunąć to na cały 6 minut
2 skrócić pokaz zdjęć do 3 minut albo dodać jakiś inny dźwięk np.: muzykę jako tło między przerwami w wypowiedzi
3 rozciągać wypowiedź/ jest taka możliwość/ - a co uzyskany - spróbuj najlepiej na magnetofonie spowolnić jakieś przemówienia to zobaczysz co się stanie ,zresztą z muzyką również będzie to samo.
Gdybyś bardziej dokładnie sprecyzował swój problem może bym pomógł.
dodam ,że łatwiej znacznie łatwiej jest dostosować czas trwania obrazu do czasu trwania dźwięku.W Avid Studio jest to funkcja/prawy klawisz myszy na pliku/ "szybkość" dodaj wtedy otwiera się nowe okno.Trzeba zwrócić uwagę na: " uchwyć wysokość tonu"
jednak należy poczytać trochę instrukcję by dokładnie zrozumieć te "kombinacje" które są tam możliwe do przeprowadzenia.
Jeżeli masz klip połączony /obraz i dźwięk/ możesz zawsze rozdzielić to na dwie oddzielne ścieżki


środa, 18 kwietnia 2012, 23:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL