Teraz jest środa, 23 maja 2018, 15:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 AVID STUDIO- import sekwencji zdjęć - jak ? (np. TIMELAPSE) 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 października 2007, 22:36
Posty: 76
Post AVID STUDIO- import sekwencji zdjęć - jak ? (np. TIMELAPSE)
Witam,
Jak w AVID STUDIO zaimportować sekwencję zdjęć (jpg,tiff,psd,png..), która będzie odczytana jako klip filmowy?
Proszę o podpowiedź.


środa, 4 kwietnia 2012, 14:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 19 października 2009, 21:29
Posty: 35
Post Re: AVID STUDIO- import sekwencji zdjęć - jak ? (np. TIMELAPSE)
Może by i pomógł ,ale nie rozumiem pytania,sprecyzuj problem dokładniej.

Jeżeli chcesz z pojedynczych zdjęć stanowiących logiczną całość zdarzeń zrobić film to każde zdjęcie ma mieć "wymiar" jednej klatki filmowej a w zasadzie czas trwania musi odpowiadać jednej klatce - bo inaczej będzie "skakanie"- to też da się zrobić ale pamiętaj ,że na jedną sekundę musisz mieć przynajmniej 24 klatki aby zapewnić płynny ruch ,
jeżeli natomiast masz różne zdjęcia i chcesz z nich zmontować pokaz slajdów to po postu wszystkie zdjęcia w określonej kolejności do programu ,ustal czas trwania każdego zdjęcia np.: na 4 sekundy ,możesz dodać przejścia i rożne efekty - możliwości Avid Studio daje praktycznie nie ograniczone


piątek, 13 kwietnia 2012, 20:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 października 2007, 22:36
Posty: 76
Post Re: AVID STUDIO- import sekwencji zdjęć - jak ? (np. TIMELAPSE)
nie o to mi chodzi
chce zaimportować na przykład 100-200-1000 zdjęć, które AVID będzie odczytywał jako JEDEN clip video , który można dowolnie przesuwać , trimować itp
tak samo jak ma to miejsce w Adobe Premiere, Edius, Vegas i innych programach do montażu


wtorek, 17 kwietnia 2012, 22:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 19 października 2009, 21:29
Posty: 35
Post Re: AVID STUDIO- import sekwencji zdjęć - jak ? (np. TIMELAPSE)
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "trimować" -jeżeli skracanie czasu trwania to może być problem bo Avid będzie obcinał zdjęcia najczęściej nie które my byśmy obcięli - ale ten czas można wcześniej ustawić przed zapisaniem projektu.
W "avid studio" każdy nowy projekt może być w każdej sytuacji uznany za plik.
To znaczy jeżeli zrobisz projekt powiedzmy "kot" i zaimportujesz tam 200 zdjęć i zapiszesz go pod nazwą kot.Teraz utworzysz nowy projekt "kumple kota" i tam wstawisz pliki filmowe i również zdjęcia a następnie w projekcie "kumple kota" w dowolne miejsce możesz wstawić projekt "kot", jako plik. Skopiuj go/projekt "kot"/ do biblioteki "nowy import" albo do biblioteki- jeżeli taką utworzyłeś "kumple kota" i możesz projektem "kot" operować tak jak każdym innym plikiem ,możesz go przesuwać w dowolne miejsce ,stosować efekty itp.
W instrukcji jest opisane w chyba pod tytułem "film w filmie".


środa, 18 kwietnia 2012, 22:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL