Teraz jest sobota, 26 maja 2018, 02:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pliki z Sony EX1 do Avida - problem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 czerwca 2009, 13:48
Posty: 35
Post Pliki z Sony EX1 do Avida - problem
hej

avid ladnie wciagnal pliki z sony EX 1 720 p 50 fps mov

na time line mam tylko dzwiek, bez obrazu

obraz jest totalnie bialy

co to moze byc
dziekuwa za pomoc !


wtorek, 18 czerwca 2013, 15:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4464
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pliki z Sony EX1 do Avida - problem
Może to?
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=15&t=38567

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 18 czerwca 2013, 18:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1207
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Pliki z Sony EX1 do Avida - problem
Wciągnij oryginały w mp4 zamiast przepakowanych (lub przekonwertowanych - zależy czy osoba, która zrzucała surówkę miała kompetencje do tej wymagającej roboty:) do mov i będzie po sprawie. Inne rozwiązanie to Sony XDCAM Browser i przepakuj do kontenera, którego łyknie Avid.


środa, 19 czerwca 2013, 00:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pliki z Sony EX1 do Avida - problem
teoretycznie to powinien wciagnac i takie i takie


środa, 19 czerwca 2013, 01:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1207
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Pliki z Sony EX1 do Avida - problem
skoro tak, to pewnie ktoś przewalił surówkę zamiast przepakować

lukas09 jakby dalej były problemy wklej właściwości pliku z Mediainfo


środa, 19 czerwca 2013, 01:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 października 2009, 15:17
Posty: 49
Post Re: Pliki z Sony EX1 do Avida - problem
Jaki "Avid" ? Jaka wersja? Jaka konfiguracja sprzętu? Jaki OS ?

_________________
MC_SY_DNxIO 8.9.1 dongle, MCTransport 3.6.1, W10PRO, QT 7.7.9, BorisRed 5.6, BCC 10, AAE CS6, HP Z800 / 2xXeon X2650, NVidia Quadro 6000, 48Gb RAM / Atto H680 controller with external 16Tb SAS RAID 0, 2x HP z30i 32' monitors


piątek, 21 czerwca 2013, 23:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL