Teraz jest niedziela, 6 grudnia 2020, 03:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
witam,
czy jest jakiś sposób wygenerować odbicie wartswy takie jak tu: http://www.videocopilot.net/tutorials/3d_reflections/

szukałem na necie ale tam są tylko tutoriale w których nie używa sie "podłogi" (innej warstwy) :(
kombinuje i kombinuje i jakoś nie moge wyłączyc dla odbicia zasłanania przez inną warstwe - Kramer wsadził między warstwy "Adjustment Layer" i poszło ale to było AAE

z góry dziekuje za pomoc

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
ale wał!! hahaha wystarczyło że zmieniłem tryb mieszania w grupie zawierającą podłoge na Normal i odbicie nie jest już zasłaniane przez warstwe:)

dodam tylko że całkiem przyadkiem mi to wyszło :P

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 09:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 20:49
Posty: 120
Post Re: odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
Cześć Croolick,a czy możesz mi powiedzieć jak robisz dowolną kompozycje,np.tego typu to ustawiasz w Composition na square pixel DV,czy na Pal D1/DV. Zakładając że wdalszej czesci kompozycji użyjesz naprzykład filmu DV,a całość wyrenderujesz np.do avi DV. :D

_________________
Dzieląc się,pomnażasz.


poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 10:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
jeżeli robie w 4:3 to zwykłe PAR 1.06 a jesli 16:9 to na kwadratowych pikelach bo mam dziwne wrażenie że potem po pzreskalowaniu przy kompresji do 720x576 przy PAR 1.42 wygladanieco lepiej :) ale to tylko moje wrażenie

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 11:15
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 20:49
Posty: 120
Post Re: odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
Dobrze wiedzieć,gdzieś kiedyś wyczytałem że mimo wszystko jaki format jest końcowy to projekty tego typu powinny być squarach wykonane , ale wiesz co - mimo wszystko jak bedę dysponował chwilą wolnego czasu,to porobię wszelkie możliwe kombinacje-nie ma to jednak jak metoda prób i błędów. :arrow: :idea: Dzięki Croolick i pozdrawiam.

_________________
Dzieląc się,pomnażasz.


poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 19:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL